son haberler

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN “ATIK TOPLAMA KAMPANYASI”

Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2023 okunma

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN “ATIK TOPLAMA KAMPANYASI”
Gündem
0

30 Mart Sıfır Atık Haftası dolayısıyla Ünye Belediyesi “Atık Toplama” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 13-30 Mart tarihleri arasında atık toplama etkinliği yapılacak. 30 Mart tarihinde ise Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek programla dereceye giren vatandaşlara çeşitli hediyeler verilecek.

Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir kalkınma planları kapsamında Birleşmiş Milletlere sunduğu “Sıfır Atık” kararı TBMM’de kabul edilmişti. 105 ülkenin destek verdiği bu karar sonrası 30 Mart günü “Uluslararası Sıfır Atık Günü” olarak tüm dünyada kutlanacak. Böylece Sıfır Atık Hareketi küresel bir çevre hareketi haline gelmiş oldu.

Ünye Belediyesi Projeye Destek Veriyor

Ünye Belediyesi de “Sıfır Atık” hareketi kapsamında kampanya başlattı. 13-30 Mart tarihleri arasında ilçe genelinde atık toplama çalışmaları yürütülecek. Belirtilen tarihler arasında; Plastik Atık, Metal Atık ve Bitkisel Atık Yağ kategorilerinde atıklarını toplayıp 30 Mart 09:00-15:00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’na getiren vatandaşların atıkları tartılarak teslim alınacak ve dereceye giren vatandaşlar belirlenmiş olacak. Aynı gün Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın katılımlarıyla dereceye giren vatandaşlara hediyeleri takdim edilecek.

Başkan Tavlı; “Tüm Vatandaşlarımızın Kampanyaya Katılımlarını Bekliyoruz”

Sıfır Atık projesinin önemine dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içerisinde değerlendirilmeden bertarafı, hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerinde nüfus ve yaşam standartları artarken, tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmaktadır. Bu durum göz önüne alındığında doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki, son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel, hem kurumsal hem de ilçemiz genelinde yaygınlaşmaktadır. İsrafın önlenmesini ve doğal kaynakların daha verimli kullanılması adına başlattığımız bu kampanyaya bütün vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz.”

Kategorilerine göre ise hediyeler şu şekilde olacak;

Plastik Ambalaj Atığı Kategorisinde;

Birinciye: Tablet

İkinciye: Scooter

Üçüncüye: Top Seti

Dördüncüye: Satranç

Metal Ambalaj Atığı Kategorisinde;

Birinciye: Scooter

İkinciye: Top Seti

Üçüncüye: Satranç

Bitkisel Atık Yağ Kategorisinde;

Birinciye: Bisiklet

İkinciye: Scooter

Üçüncüye: Top Seti

Dördüncüye: Satranç

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.