son haberler

Ünye Belediyesi’nden ‘Basın Bayramı’na Özel Hediye

Yayınlanma Tarihi: 24 Temmuz 2015 okunma

Ünye Belediyesi’nden ‘Basın Bayramı’na Özel Hediye
Gündem
0

Ünye Belediyesi 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Ünye’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Çamyar, kahvaltının ardından basın mensuplarına fotoğraf makinesi hediye etti.

Çakırtepe Pelitpark’ta gerçekleştirilene kahvaltının ardından açıklamalarda bulunana Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, basını mesai arkadaşları olarak niteledi.

Çamyar açıklamasında; “Basın Mensubu arkadaşlarımıza mesai arkadaşlarımız diyoruz, çünkü günün büyük bir bölümünde ve bu şehir için sizlerle sabahtan akşama kadar aynı duygu ve düşünceyi paylaşmaya devam ediyoruz. Hiç kuşkusuz özgür ve çok sesli medya demokratik sistemin yerleşmesi noktasında en önemli faktörlerden bir tanesidir. Basın hiç kuşkusuz toplumu bilgilendirirken, aynı zamanda toplumumuzu bilinçlendiren bir fonksiyonda icra ediyor. Ünye’de yerel basına baktığımızda birçok sorunu bünyesinde barındırıyor olmasına rağmen, bizle aynı nüfusa sahip ve bizden daha çok nüfusa sahip diğer il ve ilçelere göre Ünye’mizin bu anlamda geçmişten gelen bir birikimi kendi bünyesinde barındırdığını görmekteyiz.

unyebelediyesinden_basinbayramina_ozel_hediye (2)107.yılını kutladığımız Basın Bayramı vesilesi ile bir araya geldik. Bu anlamda bayramınızı tebrik ediyorum. Gazeteciler insanların kişilik haklarından öteye yaptıkları eylemlerle ilgili ve doğru nesnel, tarafsız habercilik anlayışını ortaya koymaları gereken bir anlayışta topluma bilgi veren, gazeteleri çıkartan, köşe yazılarını yazan ve toplumu bilinçlendiren bir görevi ifa ediyor. Bu yüzden hiç bir şekilde mesai meftunu gözetmeksizin toplumu ilgilendiren bir haber meydana geldiğinde oraya gidiyorsunuz. Bu noktada Ünye Belediyesi olarak bize düşen sizlerle el ele vererek sorunların üstesinden gelmek suretiyle, hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerlerken, Ünye’de yaptığımız güzel hizmetlerin duyurulması noktasında mesai arkadaşları olarak sizleri yanımızda görmek bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Çamyar’ın ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Ünye Haber Gazetesi Genel Koordinatörü Mücahit Gürel ise basında yer alan haberlerin eleştiri olarak görülmemesi ve eksikliklerin giderilmesi konusunda çaba sarf esilmesi gerektiğini ifade etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.