son haberler

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ŞEFFAF SATIN ALMA

Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2022 okunma

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN ŞEFFAF SATIN ALMA
Gündem
0

Ünye Belediyesi satın alma süreci ile ilgili bir süredir hazırlıklarını yürüttüğü sistemi başarı ile uygulamaya başladı. Sistem ile tedarikçiler Ünye Belediyesinin satın alma sürecini şeffaf bir şekilde görerek ve bilgilendirilerek hizmet verebiliyor.

Ünye Belediyesi tarafından uygulamaya konulan sistem ile gerekli şartları taşıyan her firma tedarikçi olabiliyor.

Tedarikçi Havuzu Oluşturuluyor

Sistem ile firmalar Ünye Belediyesi tarafından Web sitesinde yayınlanan link üzerinden kaydoluyor. Kaydolan firmaların ticari faaliyet alanlarına göre hizmet alım süreci başladığında katılımcı firmalara bilgilendirme maili ulaşıyor. Bilgilendirmede hangi mal ve hizmetin alınacağı detaylı bir şekilde tedarikçi firmalara bildirilirken, dileyen firmalar satış sürecine dâhil olabiliyor.

Satın Alma Süreci Şeffaf İşliyor

Satın alma süreci ise oldukça şeffaf işliyor. Teklif veren firmalar kendi fiyatları da dâhil hiçbir firmanın teklifinin göremiyor ancak firmaları ve sıralamayı görebiliyor. Örneğin; Teklif sunan firma kendisinin fiyat açısından kaçıncı sırada olduğunu görebiliyor ve süre bitimine kadar daha uygun bir fiyat vererek sıralamasını anlık değiştirebiliyor. Teklif süresi sonunda en uygun fiyatı veren firma o satış sürecinin tedarikçisi oluyor.

Yerel Firmaların Sisteme Dâhil Edilmesi Hedefleniyor

Ünye Belediyesi tarafından uygulamaya konulan sistem ile özellikle yerel firmaların sisteme dâhil edilmesi ve tedarikçi olması hedefleniyor.

Firmalar Ünye Belediyesi tedarikçi sistemine Belediye resmi internet sayfasında yer alan https://solutionss.promena.net/BuyerSupplierUser/CreateUser?buyerCode=07dd525a-9aba-411e-b4ef-313ed0303d77&langId=1 bağlantısı üzerinden kaydolabiliyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.