son haberler

ÜNYE DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK

Yayınlanma Tarihi: 21 Şubat 2023 okunma

ÜNYE DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK
Gündem
0

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan deprem afetinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi öncülüğünde başlayan yardım seferberliği hız kesmeden devam ederken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ilçede faaliyet gösteren oda başkanlarıyla birlikte yardım toplama alanlarında incelemelerde bulundu. Başkan Tavlı, “İlçemizde 300 ailemiz ile birlikte toplam 1500’ün üzerinde depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz” dedi.

Yardım Seferberliği Sürüyor

 11 ilde can kayıplarına ve yıkımlara neden olan deprem afetinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi öncülüğünde başlayan yardım kampanyasında gıda, giyim ve yakacak yardımları sürüyor. İlçede faaliyet gösteren odalar ile yardımsever vatandaşlar Ünye Belediyesi tarafından oluşturulan yardım toplama alanlarına yardım paketlerini seferber olurken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve oda başkanları yardım toplama alanlarında incelemelerde bulundu.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, Kent Konseyi Başkanı Sevindik Diktepe Demir, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Harun Güdek, Terziler Odası Başkanı İsmet Çat, Madeni Eşya Odası Başkanı Ali Özkan ve Mimarlar Odası Başkanı Servet Zeren Başkan Tavlı’ya eşlik ettiler.

Ünye’miz Depremzedeler İçin Tek Yürek

 Afetin ilk gününden itibaren ilçemizde faaliyet gösteren STK’larımızla ve vatandaşlarımızla tek yürek olduk. Bugün STK Başkanlarımız ile bir araya geldik. Yaşadığımız yüzyılın afeti ile ilgili el birliği ile daha neler yapabiliriz ve daha ne katkılar sunabiliriz noktasında istişarelerde bulunduk. Devam eden yardım organizasyonlarını da yerinde inceleme fırsatı bulduk. Burada gördüğümüz eksikliklerden biri de mont gibi giyim ihtiyaçlarının yeterli sayıda olduğu, ancak ayakkabı ve iç giyim gibi ihtiyaçlar noktasında eksilikler olduğunu tespit ettik. Bu noktada yardımsever hemşehrilerimizin bu tip giyim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalarını rica ediyoruz.” Dedi.

Başkan Tavlı, “300 Aileyi Misafir Ediyoruz”

Ünye’de şu an itibariyle deprem bölgesinden gelen 300 aileyi misafir ettiklerini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bu ailelerimizin ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılamaya devam ediyoruz. Cenab-ı Allah bu tür afetleri tekrar ülkemize yaşatmasın. Bu açılan derin yaraların izlerini hep birlikte saracağımıza olan inancım tamdır” dedi.

Ünye Belediyesi’nin güncel yardım noktaları ise şu şekilde; “Gıda Yardımları: Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri. Giyim Yardımları: Mustafa Rakım Anadolu Lisesi Spor Salonu. Yakacak Yardımları: Ünye Belediyesi Destek Hizmetleri Atölyesi.”

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.