son haberler

“Ünye İçin Hayallerimiz Var”

Yayınlanma Tarihi: 2 Haziran 2015 okunma

“Ünye İçin Hayallerimiz Var”
Gündem
0

Ünye’yi sanat alanında öne çıkaracak projeleri hayata geçirmek üzere kurulan Ünye Sanat Kültür Derneği (ÜNSAK) 1. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. Dernek başkanlığına yeniden seçilen İsmet Küçükoğlu, “Ünye için hayallerimiz var. Ünye’yi bir sanat kültür şehri yapmak için çok güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Kurucu başkanlığını İsmet Küçükoğlu’nun yaptığı Ünye Sanat Kültür Derneği (ÜNSAK) 1. Olağan Genel Kurul toplantısı Ünye İletişim Derneği toplantı salonunda gerçekleşti. Kongreye dernek yöneticileri ile üyeler katıldı. Divan Başkanlığını Sibel Kalaycıoğlu Civanbay, Başkan Yardımcılığını Ahmet Selim Tuncer ve divan üyeliğini Aynur Zeren Tan’ın yaptığı kongre saygı duruşu Ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kunye_icin_hayallerimiz_var (2)ongrede söz alan ve derneğin kuruluş amacı ile yapacakları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Derneğin Kurucu Başkanı İsmet Küçükoğlu; “Bu derneği İstanbul, Ankara, İzmir ve Ünye’de bulunan 30 kurucu üye ile kurduk. Fikir babası Ömer Atalay, Karadeniz’de bir festival düşüncesinden yola çıkarak böyle bir dernek kurmak için harekete geçtik. Öner Günçavdı hocamız ABD’den yeni geldi ve ayağının tozu ile kongremize iştirak etti. Selim Tuncer arkadaşımızda maddi manevi çok emekler verdi. Ekip olarak Belediye Başkanına projemizi sunduk. 35 kişilik donanımlı bir ekiple hazırladığımız ve bundan sonra hazırlayacağımız projelerle Ünye’yi bir kültür sanat şehri haline getirmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

Yakın zamanda Ünye’de dernek olarak yapılacak faaliyetlere de ilişkin bilgiler veren Başkan İsmet Küçükoğlu, “Ünyeli TRT Sanatçısı Ayşe Taş’ın öncülüğünde Ünye’de bir halk müziği korosunun konser vermesi planlanıyor. Yine derneğimiz organizasyonu ile kötü şair olarak bilinen Ünyeli Şerafettin Kaya Ünye’de bir oyun sahneleyecek. Derneğimiz Kurucu Üyesi Prof. Dr. Öner Günçavdı hocamız, Ünye’de bulunan tarihi çeşmelerin restorasyonunu yapmak için çalışma başlattı. Bolu İzzet Baysal Üniversitesinden bir gurup resim bölümü öğrencisi Ünye’nin yağlı boya tablosunu yapacak ve bu tablolar Ünye’ye hediye olarak bırakılacak. Ünye’de bir dizi film çekilmesi, Ünye’nin profesyoneller tarafından hazırlanan bir tanıtım filmi ve en önemsediğimiz de Ünye’de bir film festivali yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Kongrede dilek ve temenniler bölümünde söz alan üyeler, derneğin faaliyetlerine ve projelerine ilişkin görüş bildirirken, yapılan seçimlerde Kurucu Başkan İsmet Küçükoğlu, yeniden dernek başkanlığına seçildi. Derneğine yönetim kurulu üyeliklerine ise İsmail Torunoğlu, Yaşar Karaduman, Öner Günçavdı ve Ömer Atalay getirildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.