son haberler

Ünye İskelesi’nde 4 Bin Kişilik Sokak İftarı

Yayınlanma Tarihi: 2 Temmuz 2015 okunma

Ünye İskelesi’nde 4 Bin Kişilik Sokak İftarı
Gündem
2

Ünye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Ünye İskelesi’nde kurulan İftar masalarında binlerce vatandaş aynı anda orucunu açtı.

Ünye İskelesi’ne masalar kurularak, açık havada manzaraya karşı 4 bin kişiye iftar verildi. Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen İftar yemeğinde ezanı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar okudu.

unye_iskelesinde_4bin_kisilik_sokak_iftari (3)İftar öncesinde orucunu açmayı bekleyen binlerce vatandaşa hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, oruç tutmanın önemini anlatarak; “Tut ey oruç bizi ellerimizden! Tut ki haddini bilsin kalemler, basit hesaplarla kirlenen bu eller, tut ki dualarla yücelsin. Tut ey oruç gözlerimizden, tut ki basiretler bilensin. Fütursuz nazarlarla köreltilmiş bu gözler, tut ki rahmetine şahitlik etsin. Tut ey oruç dillerimizden, tut ki sözler hadler bilinsin. Malayani sözlerle konuşan bu diller, tut ki Kur’an ile bezensin. Tutamadığımız dilimiz, tutamadığımız elimiz, tutamadığımız öfkemiz, tutamadığımız nefsimiz bizleri günaha götürür. Böylece kendimizi yitiririz. Hayatımıza yazık ederiz. İşte oruç, bize kendimizi tutmayı öğretendir” dedi.

“Oruç Bizi Kötülüklerden Uzak, Rabbimize Yakın Tutar”
Çamyar konuşmasında ayetlere de yer vererek , “Oruç Arapça “savm” deme, yani “tutmak, zapt etmek” manasındadır. Yeme ve içme güdümüzü, şehvet güdümüzü, bilincimizi denetim altına almamızı sağlar. Bilincimiz kontrol edildiğinde, irademiz güçlenir. İrade güçlendiğinde, şahsiyet güçlenir. Şahsiyet güçlendiğinde sorumluluk sahibi, kâmil insan vasfına ulaşırız. İşte bu nedenle orucu farz kılan ayet şöyle biter: “umulur ki bu sayede sorumluluk bilincine ulaşırsınız.” Bakara/200unye_iskelesinde_4bin_kisilik_sokak_iftari (2)

Biz orucu ne kadar tutarsak, oruçta bizi o kadar tutar. Oruç, bizi, isyandan korur, kulluğun sınırlarında tutar. Oruç, bizi zulümden korur, merhamette tutar. Oruç bizi nefsimizden korur, kendimizde tutar

Oruç bizi kötülüklerden uzak, rabbimize yakın tutar ve oruç bizleri bu akşam burada olduğu gibi bir araya getirir ve bir arada tutar. Rabbime şükürler olsun ki şehrimizin en güzel yerinde 2.’sini düzenlediğimiz iftar programıyla Ünye’miz tek beden olarak iftar açmakta. Bu iftar sofrasında bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Programlarımızı uzaklardan takip edip heyecanlarını bizlerle paylaşan gurbetteki hemşerilerime selamlarımı iletiyorum’’ diye konuştu.

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.