son haberler

ÜNYE KALESİ 2023’E HAZIR

Yayınlanma Tarihi: 29 Aralık 2022 okunma

ÜNYE KALESİ 2023’E HAZIR
Gündem
0

Ünye Kalesi’nde incelemelerde bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ünye Kalesi’nin 2023 yılı Turizmine yetiştirilmesi için ek ödenek müjdesi verirken, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Vali Sonel’e teşekkür etti.

Ordu Valisi Tuncay Sonel beraberinde, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Ünye Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Tarihi kalede dehlize raylı sistem kurulum çalışmalarıyla yürüyüş yolu çalışmaları yerinde incelenirken diğer çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

VALİ SONEL, “ÜNYE KALESİ ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN TARİHİ DEĞERLERİNDENDİR”

DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

YİKOP tarafından desteklenen, Ünye Belediye tarafından çalışmaları devam eden kalenin turizme kazandırılması için gerekli ek ödeneğin sağlanacağını ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Ordu olarak 19 ilçemizle kocaman bir aileyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Ordu’muzun en ücra köşesine kadar çok ciddi yatırımlar aldık. Altınordu ilçemizde Kurul Kalesi, Ünye İlçemizde Ünye Kalesi şehrimizin ve ülkemizin tarihi değerlerindendir. Burada arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Birkaç içerisinde diğer eksiklikler de tamamlanarak Ünye Kalesi’ni turizme kazandırmış olacağız. Konum itibariyle Karadeniz Sahil Yolu’na yakın bir yerde olması nedeniyle Ünye Kalesi’ni turistler ziyaret ederek bu güzellikleri görecekler. Ordu ilimizde sadece kalelerimiz değil, tarihi camilerimiz, kültürel varlıklarımız Kültür ve Turizm Bakanlığımız, YİKOB, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimizin birlik ve beraberliğiyle ve tüm ekiple bu eserler turizme kazandırılacak. Hayırlı olsun” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “KALEMİZİ ÇOK YAKINDA TURİZMİN HİZMETİNE KAZANDIRACAĞIZ”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise destekleri nedeniyle Ordu Valisi Tuncay Sonel’e teşekkür ederken, “Bugün Ünye Kalesi’nde tarihe ışık tutacak nitelikte Ordu Valimiz Sn. Tuncay Sonel’in destekleri oldu. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Hakikaten Ünye Kalesi tarihi ve turizm destinasyonlarımız içerisinde en önemli alanlardan bir tanesi. Bugün dehlizlerin temizlendiğine şahit olduğumuz kalemizin yürüyüş platformunun da tamamlanmasıyla çok yakın bir zamanda 1-2 ay içerisinde turizme hizmet verilebilecek bir hale gelişine hep birlikte şahit oluyoruz” diyerek kalenin 2023 yılı ilk çeyreğinde hizmete açılacağı müjdesini verdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.