son haberler

Ünye Motofest Heyecanlı Geçti

Yayınlanma Tarihi: 18 Temmuz 2022 okunma

Ünye Motofest Heyecanlı Geçti
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Motor Sporları Festivali (Motofest) renkli görüntülere sahne olurken cross yarışları heyecanla takip edildi.

500 Motosiklet, 1000 Motor Tutkunu Ünye’de Buluştu

Ünye Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve Ünye Gençlik ve Motor Sporları Kulübü Derneği’nin de katkı sunduğu Ünye 1. Motofest 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi. Festivale Türkiye’nin çeşitli illerinden 19 motor sporları kulübü katılım sağladı. 500 motor ile bin motor tutkununun buluştuğu Ünye’de vatandaşlar da festivale yoğun ilgi gösterdi.

Geceye Konser Damga Vurdu

Motofest’e heyecanını yaşayanlar arasında Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla da vardı. 1. Motor Sporları Festivali kapsamında düzenlenen konserde Sanatçı Ayşegül Evrim Yılmaz ile Sanatçı Turgay Başyayla sahne aldı. Sanatçılar birbirinden güzel şarkıları Ünye halkı için seslendirirken konsere katılanlar unutulmaz bir gün yaşadı.

Motocross Yarışları Heyecanla Takip Edildi

Ünye 1. Motofest’tin ikinci gününde cross yarışları yapıldı. Ünye sahilinde hazırlanan güzergahta 9 engeli en hızlı aşan motor yarışçıları dereye girdi. Yarışları Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Sanatçı Turgay Başyayla, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Belediye başkan yardımcıları, yarışseverler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Sıralama yarışının ardından yarışa katılan 9 motor yarışçısı engelleri en hızlı geçmek için mücadele etti. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın startı ile başlayan yarışlarda zaman zaman heyecan doruğa çıktı.

Rakiplerinden daha kısa sürede yarışı tamamlayan Ahmet Bağu üçüncü, İbrahim Kırman İkinci, Mustafa Kırman birinci oldu. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yarışa katılan tüm sporculara madalya takdim ederken dereceye girenlere kupaları verildi.

Başkan Tavlı, “Yarışçılarımız Festivalimize Renk Kattı”

Ünye 1. Motofest’te konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Motofest’e katılan tüm motosiklet severlere öncelikle teşekkür ediyorum. Festivalimiz sizinle daha da güzel bir ortama dönüştü. Her şeyin en güzelini hak eden kentimizde yeni bir festivali kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu festivalimize destek veren derneklerimize, kulüplerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yarışlarımızın kazasız sona ermesini diliyorum” dedi.

Başkan Coşkan, “Motorseverler Ünye’den Güzel Temennilerle Ayrıldılar”

Ünye Gençlik ve Motor Sporları Kulübü Derneği Başkanı Musa Coşkan ise Ünye’de ilk kez düzenlenmesine rağmen güzel bir festival olduğunu, katılımın yüksek olmasının kendilerini de sevindirdiğini belirterek “misafir kulüp üyelerimiz Ünye’de güzel dilek ve temennilerle ayrıldılar ve her biri önümüzdeki yıllarda yapılacak olan festivale katılacağını belirtiler. Bu festivalimizin gerçekleşmesini sağlayan Ünye Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2 gün süren ve izleyenlerden tam not alan Motofest aile fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.