son haberler

Ünye’de 19 Mayıs Kutlamaları

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2015 okunma

Ünye’de 19 Mayıs Kutlamaları
Gündem
0

Ünye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet Meydanında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara damgasını vuran ise ‘Ünye’nin Dünkü Çocukları’nın gösterileri oldu.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına; Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Gökhan Coşkun, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Murat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programda, motorcuların gösterisi, Arslanlar Spor Kulübü’nün hazırladığı spor gösterisi, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halk Oyunları gösterisi, bölge ve Türkiye finallerinde dereceye giren sporculara ödül verilmesi yer aldı.

unyede_19mayis_kutlamalari (10)Ünye’nin Dünkü Çocukları Nazara Geldi
Kutlamada ayrıca, ellerinde “Ünye’nin Dünkü Çocukları” pankartı taşıyan grup, bando takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. 1960’lı yılların oyunlarını günümüze taşıyan “Ünye’nin Dünkü Çocukları” adlı grup düzenlediği etkinliklerle izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Grup üyeleri kötü alışkanlıklar edinilmediği takdirde yaşları kaç olursa olsun bu tarz hareketlerin yapılmasının zor olmadığını söyledi.

Grup, pehlivan gösterisi, kule ve minder gibi birçok gösteri düzenlerken, protokolün çemberdeki ateşi yakmasıyla birlikte ateş çemberi gösterisiyle izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Gösteri esnasında grup üyelerinden Harun Ocakdan çemberden atlarken yanma tehlikesi atlattı. İtfaiyenin müdahalesiyle tehlike son anda önlendi.

Program, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi ve TÜBİTAK Bilim Fuarı stantlarının gezilmesiyle son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.