son haberler

Ünye’de 2022 Yılına Yaz Konserleri Damga Vurdu

Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2022 okunma

Ünye’de 2022 Yılına Yaz Konserleri Damga Vurdu
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nde Sanatçılar Ekin Uzunlar, Işın Karaca ve Gökhan Tepe sahne alırken binlerce kişi meydanı hınca hınç doldurarak sanatçıların şarkılarına eşlik etti. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada “siz her şeyin en iyisine layıksınız” diyerek vatandaşlara unutulmaz bir festival yaşatan sanatçılara teşekkür etti.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla Ünye’de 29 Haziran’da başlayan yaz konserleri 22-23-24 Temmuz’da gerçekleştirilen Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivaliyle sona erdi.

2022’ye Yaz Konserleri Damga Vurdu

29 Haziran 24 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 1 ay boyunca Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda her gece bir etkinlik yer aldı. Tarihi evlerden oluşan konsept meydana ayrı bir güzellik katarken Ünye Belediyesi birçok standı el emeği ürünlerin sergilenmesi için tahsis etti.

29 Haziran’da Aydın Beyoğlu ile başlayan ve 26 gün süren “Dolu Dolu Yaz” konserlerinde 26 konser düzenlendi. Her akşam Ünye Cumhuriyet Meydanı’na gelerek eğlenceye ortak olan vatandaşlar konserler için Ünye Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Tavlı’ya teşekkür etti.

Ekin Uzunlar’dan Kemençe Şovu

“Dolu Dolu Yaz” programında 22 Temmuz akşamı sahne alan Sanatçı Ekin Uzunlar’ 14 binden fazla kişi dinledi. Ünye Cumhuriyet Meydanı hınca hınç dolarken Belediye Caddesi ve Hükümet Caddesi’nde de yoğunluk olduğu görüldü. Ekin Uzunlar’ın sahne performansı Ünyelilerden tam not alırken söylediği birbirinden güzel şarkılara konsere katılanlar da eşlik etti.

Başkan Tavlı Seyircilerin Arasında İzledi

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konseri seyircilerin arasından izlerken Ekin Uzunlar da başkanın bu hareketine duyarsız kalmayarak onu tebrik etti.

Ekin Uzunlar’dan Ünye’ye Övgü Dolu Sözler

Konser arasında kendisini izlemeye gelenlere seslenen Ekin Uzunlar, “Çok güzel gözüyorsunuz. Güzel bir akşam. Hava da çok güzel, ne çok sıcak ne çok soğuk. Bu akşam burada olmamızın ve her konserde olmamızın bir amacı var. Bu akşam da burada olmamızın amacı sizlere hizmet etmek için buradayız.  Size bu akşam sanat hizmeti vereceğiz. Ünye, Karadeniz’in güzelliği olan bir şehirdir. Her Karadenizli mutlaka bir kez olsun Ünye’ye uğramıştır. Yolu, sahili hep bizdendir. Asla ayırt etmeyiz birbirimizi. Çünkü biz hep Karadenizliyiz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum: Sanatı seven ve değer her belediye başkanına aşığım. Çünkü bildiğiniz gibi 2,5 yıl gibi zor bir süreç yaşadık. Sanatımızın her yerde olmasını istiyoruz. Emin olun Karadeniz müziği yapan bir Türkiye sanatçısıyız. Değerlerimiz hep buydu. Müziğimizi tüm dünyaya tanıtıyoruz. Kemençe mesela sazların şahıdır. Herkes sadece Karadeniz kemençesi sanmasın aksine bu dünyanın bir enstrümanıdır ve ben bununla dünyayı geziyorum” dedi.

Başkan Tavlı, “Biz hem şehri ihya ve inşa etmeye hem de sizlerin gönlüne talip olmaya geldik”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Ünye değer, Ünye’ye değer ama siz her şeyin en iyisine değersiniz. Siz bizim en özelimizsiniz. Biz hem şehri ihya ve inşa etmeye hem de sizlerin gönlüne talip olmaya geldik” diye konuştu.

Işın Karaca Hayranları Meydana Akın Etti

Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gecesi Sanatçı Işın Karaca sahne aldı. Söylediği şarkılarla zaman zaman duygusal anlar yaşatan Karaca, oyun havalarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığı coşturdu.

Havai Fişek Gösterisi Geceyi Aydınlattı

Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin son günü havai fişek gösterisi ile başladı. Ünye semalarında renk cümbüşüne binlerce kişi şahit olurken gökyüzü havai fişeklerle aydınlandı.

Gökhan Tepe ile Final…

Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin finalini Pop müziğinin efsane seslerinden Gökhan Tepe yaptı. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda hayranlarıyla buluşan Gökhan Tepe coşkulu kalabalık karşısında hayranlığını gizleyemezken kendi eserlerinden de oluşan repertuvarı seslendirdi.

Sanatçılara Bakır İşlemeli Ünye Hatırası

Ünye’de konser veren sanatçılara bakır işlemli Ünyeli ustaların el emekleri Ünye Hatırası verildi. Sanatçılar Başkan Tavlı’ya teşekkür etti.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.