son haberler

Ünye’de Atıktan Sanata Sergi

Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2021 okunma

Ünye’de Atıktan Sanata Sergi
Gündem
0

Rölyef Sanatçısı İlker Çorbacı tarafından hazırlanan mÜNYEtür Rölyef Sergisi Yalı Kilisesi’nde beğeniye sunuldu.

Öğretmenler gününe özel açılan ve haftasonuna kadar açık kalacak serginin açılışı ve Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi tarafından yapıldı.

Kaymakam Işık ve protokol sergideki eserleri tek tek incelerken Rölyef Sanatçısı İlker Çorbacı’dan bilgiler aldılar. Tamamı geri dönüşüm malzemelerinden yapılan ve her biri sanat eseri olan sergi Ünye’nin tarihine de ışık tutuyor.

“Yaptığımız Çalışma Dünya’da İlk”

Sergi hakkında bilgi veren Çorbacı, “24 Kasım Öğretmenler günü olması nedeniyle ben de bugüne atfen bir sergi açmaya planladım. Bu sergimizi öğretmenlerimize hediye etmek istedim. Atıktan sanata sergimizde 22 eser bulunmaktadır. Bu alanda Dünya’da bir örneğinin bulunmadığını yaptığımız araştırmalarla ortaya koyduk. Sanat tarihinde bir ilk olan atıktan sanata eserlerimizi hem Ünye halkının hem de Ünye ve çevre ilçelerde görev yapan öğretmenlerimizin beğenisine sunduk. Sergimiz Pazar günü akşamına kadar açık olacaktır. Tüm vatandaşları sergimize davet ediyorum” dedi.

Rölyef Kursu Açılacak

Rölyef Sanatçısı Çorbacı ayrıca Ünye’de başlattığı rölyef kursunda da yoğun ilgi ile karşılaştığını belirterek “pandemi nedeniyle kurslarımız sekteye uğradı ancak önümüzdeki süreçte kurs açma çalışmalarımız devam edecektir. Meraklılarına ve ilgi duyanlara şimdiden müjdesini vermek istiyorum” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.