son haberler

ÜNYE’DE BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2022 okunma

ÜNYE’DE BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ
Gündem
0

Ünye Belediyesi 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlediği Yaz konserleriyle kentte yaşayan vatandaşlara bayramı sevincini ve coşkusunu dolu dolu yaşattı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla hazırlanan festival kapsamında her gece düzenlenen konserler vatandaşların yoğun katılımıyla coşkuya dönüşürken, Kurban Bayramı boyunca vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na akın etti.

Yöresel ve Ulusal Sanatçılar Tam Not Aldı

Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen “Kültür ve Sanat Dolu Bir Yaz” programında her gece Ünye Cumhuriyet Meydanı doldu taştı. Aydın Beyoğlu ile başlayan konserler dizisi Tuğrul Şan ve Seyfettin Tomakin gibi usta sanatçılarla devam ederken, Raşit Pişkin de güçlü sesiyle Ünyelilere keyifli vakit geçirtti.

Bayram Boyunca Konserler Devam Etti

Kurban Bayramı’nda da konserler serisi hız kesmeden devam etti. Nurşen Karaca & Recai Mercan, Cesur Aktaş, Arif Deryal, Zamansız Mehmet Gücüklüoğlu, Taner Demir, Gülay Şenkal, Fedai Öz, Ezel Kalender, Emre Ayvaz, Grup Tek, Gaye Aksu, Kazım Şener, Leonida Timuş ve Olcay Öztürk konser programlarında sahne aldı.

Grup Devran Şarkılarını Ünye İçin Seslendirdi

Nurşen Karaca ve Recai Mercan’ın sahne aldığı Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen coşkulu kalabalık, şarkılara eşlik etti. Nurşen Karaca ve Recai Mercan birbirinden güzel şarkıları Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşlar için seslendirdi.

Cesur Aktaş Sahne Aldı

06 Temmuz’da sahne alan Sanatçı Cesur Aktaş ise duygusal ve hareketli şarkılardan oluşturduğu repertuarını Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda seslendirdi. Vatandaşlar Aktaş’ın okuduğu eserlerle keyifli zaman geçirdi.

Baba-Oğul Performansı Göz Doldurdu

Ünyeli Bağlama Ustası Arif Deryal ise sahneye oğlu Aykan Deryal ile birlikte çıktı. Orkestranın eşlik ettiği türküleri seslendiren Arif Deryal vatandaşları coşturdu. Bağlamada Usta Sanatçı Arif Deryal, Gitarda ise oğlu Aykan Deryal yer alırken baba-oğul konseri ilgiyle izlendi.

Arefe Günü ve Bayram’da Konserler Dizisi

Arefe günü Zamansız Mehmet Gücüklüoğlu, Taner Demir sahne alırken Bayramın birinci günü akşamı Gülay Şenkal ve Fedai Öz birbirinden güzel şarkıları dinleyenler için seslendirdiler. Ezel Kalender ve Emre Ayvaz ise Bayramın ikinci günü sahne aldı.

Gaye Aksu Ünyelilerle Hasret Giderdi

Genç yaşından itibaren güçlü sesiyle sık sık Karadeniz’de hemşerileriyle bir araya gelen Gaye Aksu ise pandemi sürecinin ardından uzun aradan sonra ilk kez Ünyeliler buluştu. Yöresel eserler ile eğlenceli bir program ortaya koyan Grup Tek’in muhteşem performansının ardından sahne alan Gaye Aksu birbirinden güzel şarkıları Ünyeliler için seslendirdi. Zaman zaman duygulandıran Gaye Aksu, söylediği hareketli şarkılarla da Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyu doruğa çıkardı.

İlk Albümünü Ünye’de Seslendirdi

Albüm çalışmalarına Merhum sanatçı Müslüm Gürses başlayan 14 eserden oluşan Hüzün Sarısı/Şeytan Diyor ki isimli albümü ile piyasaya çıkan sahnelerin sevilen ismi Kazım Şener sahne aldığı Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda şarkılarını Ünyeliler için seslendirdi. Kazım Şener’in şarkılarına vatandaşlar da eşlik etti.

19 Dilde Yunus Emre Ezgileri

Ünye Belediyesi’nin Yaz Konserleri etkinliğinde önemli bir misafir de sahne aldı. 19 Dilde eser seslendiren Müzisyen Leonida Timuş, Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında “Dünya Dillerinde Yunus Emre Konseri” için Ünye’ye geldi. Konser öncesi Yunus Emre Türbesi’ni ziyaret eden Sanatçı Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alarak Yunus Emre Ezgilerini seslendirdi.

Olcay Öztürk Coşturdu

Leonida Timuş’un ardından sahne alan Ünyeli Sanatçı Olcay Öztürk, hareketli şarkılarla vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatırken, slow şarkılarla da duygulandırdı. Öztürk’ün şarkıları izleyenler tarafından tam not aldı.

Başkan Tavlı Yerel Sanatçıları Önemsiyor

Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında düzenlenen ve 26 gün sürecek olan konserler dizisinde Ünye ve bölgede ses getiren sanatçılar yer aldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın talimatıyla yerel sanatçıların tanınması, tanıtılması ve desteklenmesi amacıyla her akşam sahne alan sanatçılar performanslarını sergiledi. Başkan Tavlı’nın yerele önem vermesini olumlu karşılayan sanatçılar kendisine teşekkür etti.

Başkan Tavlı, “Ünye Her Şeyin En Güzeline Layık”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı sahne alan tüm sanatçılara çiçekle teşekkür ederken yaptığı konuşmada, “Tüm Dünya’yı etkisi altına alan zorlu pandemi sürecinin ardından yeniden kucaklaştığımız günlere kavuştuk. İki yıl arandan sonra Ünye’de Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivalimizi kaldığımız yerden devam ettiriyoruz. Tarihi çarşı konsepti ile 26 gün boyunca çeşitli etkinliklerin yanı sıra her gece konserlerle sizlere keyifli zaman geçirtmek için güzel bir program hazırladık. Ünye her şeyin en güzeline layıktır. Biz de bu gayret üzerine sizler için çalışıyoruz. Sizlerle birlikte her akşam güzel müzik dinletilerine şahit olduk. Sizin için çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Festival programı yaz konserleri ile devam ederken 22-23-24 Temmuz’da sahne alacak Ekin Uzunlar, Işın Karaca ve Gökhan Tepe ile festival sona erecek.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.