son haberler

ÜNYE’DE BAYRAM GELENEĞİ BOZULMADI

Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2023 okunma

ÜNYE’DE BAYRAM GELENEĞİ BOZULMADI
Gündem
0

Ramazan Bayramı dolayısıyla Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi organizasyonunda her yıl gerçekleştirilen Geleneksel Kent Bayramlaşmasında bu yıl da gelenek bozulmadı. Ünye Belediyesi Atatürk Parkı Sosyal Telislerinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına çok sayıda kişi katıldı.

Programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Siyasi Parti ilçe Başkanları, Sivil Toplu Kuruluşları ve Odaların Başkanları ve temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan Bayramı programında ilk olarak Ünye Gıda maddeleri Satıcıları Kooperatifi Başkanı Harun Güdek, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin, Yeniden Refah Partisi Ünye İlçe Başkanı Hayati Balcı, Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Öztürk ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan söz alarak Ramazan Bayramını kutladılar.

Başkan Tavlı, “2023 Yılı Buruk Acıların Yanında, Güzel Haberlere de Vesile Oldu

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Cenab-ı Allah nice bayramlara sağlık ve afiyet içerisinde ulaştırmayı nasip eylesin. Ramazan Bayramı sevginin büyümesine, içimizde güçlenmesine, birliğimiz, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin tesis edilmesine vesile olsun. Yaşanan deprem afeti nedeniyle her ne kadar sevinicimiz buruk geçse de, 2023 yılında güzel olan şeylere de şahit olduk. Allah’a şükürler olsun tarihe not düşülecek; dün itibari ile Filyos’ta startı verilen ve karaya alınarak ilk kıvılcımı çakılan doğalgazımıza kavuşmuş olduk. Yine aynı şekilde yerli otomobilimiz olan TOGG’u yollarda görmeye başladık. Öte yandan milli savunma sanayimizde gemilerimizden, SİHA VE İHA’larımıza kadar çok sayıda yeni teknolojik gelişmelere hep birlikte şahit olduk. Bu süreçte böyle güzelliklerin devamına vesile olması adına Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimiz kutluyor, sağlık ve afiyet diliyorum.” Dedi.

Kaymakam Işık, “Ramazan Bayramına Ulaşmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Kent Bayramlaşma programında konuşan Ünye Kaymakam Ayhan Işık ise, “Sevgi ve hoşgörü, birlik ve beraberlik gibi pek çok değeri içerisinde barındıran bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal dayanışma ve birliğimizin temel taşlarından olan bayramlarımız gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında vesile olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelere Ramazan Bayramını kutluyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Program Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş’un yaptığı dua ile sona erdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.