son haberler

Ünye’de Geniş Kapsamlı Turizm Toplantısı..

Yayınlanma Tarihi: 2 Aralık 2021 okunma

Ünye’de Geniş Kapsamlı Turizm Toplantısı..
Gündem
0

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği(ÜNTİD) 2.Toplantısını Geniş Kapsamlı Yaptı.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği bugün 2.Toplantısını gerçekleştirdi. Geniş kapsamlı planlanan toplantıya Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Gürel, OBB Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz, Ünye Kalesi Dehliz Restorasyonu yüklenici firma sahibi Atilla Akbaş katıldı.

Toplantıya ilişkin yapılan açıklamada konuşulan başlıklar şöyle sıralandı;

-Öğretmen Evi Fiyat Politikası sorunu

-Sektörde Yetişmiş Stajer Öğrencinin Dağılımı Sorunu

-Ünye Kalesindeki Çalışmalar

-Orta Çarşı Kültür Yönetimi Sorunları

-Kent Estetiği

-Yön Tabelaları

-Trafik Yönetimi

-Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Sayısının Arttırılması

-Otopark Sorunları ve Yönetimi

 

Yoğun geçen istişare toplantısında turizmde fırsat eşitliğinin sağlanması için Ünye Öğretmenevi fiyat politikasının oteller ile eş düzeyde olması gerektiği dile getirildi. Yaşanan adaletsiz fiyat politikası nedeniyle özel işletmecilerdeki otellere yerleşim oranında düşüşler olduğundan sektörün olumsuz etkilendiği belirtildi.

Kente gelen yerli ve yabancı turistler için kolay ulaşımı sağlamak maksadıyla tarihi ve doğal destinasyonlara ileten yön tabelalarına öncelik verilerek altyapısı hazır olan destinasyonlar için yerleştirilmesi gerektiği önerisinde bulunuldu.

Kent trafiğinin turizm hareketliliğinden olumsuz etkilenmemesi için cadde otoparklarının tekrar ücretli olması, mevcut otoparklarda dengeli fiyat politikasının kontrol edilmesi, hatalı parklara müdahalelerin sıklaştırılması gerektiği aktarıldı. Bu kapsamda belediye başkan yardımcısı tarafından dernek başkanı Adnan Sobi ‘ye trafik yönetiminin sağlanması için oluşturulan Trafik Komisyonuna davet edildi.

Tarih, Kültür ve Turizm kenti olan Ünye’nin görsel güzelliğini olumsuz yönde etkileyen bina estetiğine müdahale edilmesi ve OBB denetiminde bina dış cephelerinin yapılması gerektiği önerildi. Bu kapsamda bina cephe iskelesi kurulmadan önce kaldırım ve kamusal alana zarar verilmemesi bakımından zemine boya örtüsü yerleştirilmesinin zorunlu olması gerektiği hatırlatıldı.

OBB bünyesinde yer alan kent estetiği biriminin 19 ilçe belediyesinde birer temsilcisi olması gerektiği savunuldu.

Tarih, Kültür ve Turizm resmi kimliğine uygun olarak Ünye Çömlekçiliğinin yeniden canlanması ve yaygınlaştırılması için dernek üyesi Aydın Ballı’nın projesi sunuldu. Söz konusu proje için Kaymakam Işık, Ünye Bel. Başk. Yrd. Gürel ve OBB başkan danışmanı Suyabatmaz kolaylaştırıcı olmak için destek vereceklerini bildirdi.

ÜNTİD olarak daha önce Halk Eğitim Bünyesinde verilen sektör eğitimlerinin tekrar uygulanması için Kaymakam Ayhan Işık’tan destek geldi. Bu yönde dernek tarafından hazırlanacak eğitim paketi ile turizm işletmecilerine, güvenlik ve asayiş birimlerine, müze personellerine, belediye personellerine ve ilgili kitleye eğitim planlamasının yapılacağı müjdelendi.

2022 Sloganı “KARADENİZ BİR CENNET, CENNETİN KÖŞKÜ ÜNYE”

yapılan açıklamada, 2022 Turizm Sloganımız olan, “KARADENİZ BİR CENNET, CENNETIN KÖŞKÜ ÜNYE” beğenilerek destek verildi. Ayrıca, ÜNTİD’in kent sorunlarına karşı çözüm odaklı yaklaşımları takdirle karşılandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Adnan Sobi; istişare davetini nezaketle kabul eden Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye belediye başkan yardımcısı Orhan Gürel, OBB Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz ve Atilla Akbaş beyefendiye, katılım sağlayan dernek üyelerine ve toplantı yeri olarak işletmesini açan Paşabahçe Tuval Butik Otel işletmecisi Pempe Vural hanımefendiye teşekkürlerini iletti” denildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.