son haberler

Ünye’de Güreş Severler Karaarmut’ta Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2022 okunma

Ünye’de Güreş Severler Karaarmut’ta Buluştu
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde pehlivanların er meydanındaki mücadelesi yoğun kalabalık tarafından izlendi. Güreşlerde Başpehlivan Recep Kara olurken, ağalık yarışını ise 252 Bin TL ile İş İnsanı ve Ünye Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Turan kazandı.

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Tekkiraz Mahallesi Karaarmut Mevkii’nde düzenlenen güreşlere 500’e yakın pehlivan Tarihi Kırkpınar’da güreşmiş 18 başpehlivan katıldı. Başpehlivanlardan Şaban Yılmaz sakatlığı nedeniyle müsabakalara çıkamazken 17 Başpehlivan er meydanında kozlarını paylaştı. Minik kategorisinde başlayan güreşler günboyu devam etti.

Kuruluş Osman’dan Er Meydanı’na…

ATV’de yayınlanan Kuruluş Osman dizinde canlandırdığı Aykurt Alp karakteriyle kamera önünde yer alan güreşle de ilgilenen Murat Boncuk, Ünye’de er meydanında rakiplerini bir bir yenerek Küçük Orta kategorisinde birinci oldu.

Recep Kara Memleketinde Başpehlivan…

500’e yakın pehlivanın mücadele ettiği Karaarmut er meydanında Başpehlivanlık güreşleri heyecanla takip edildi. Alanı hınca hınç dolduran kalabalık başpehlivanlık güreşlerinde rakiplerini bir bir yenerek Ünye’nin Başpehlivanı olan Recep Kara’ya yoğun sevgi selinde bulundu. 17 Başpehlivan arasında önce çeyrek finale ardından yarı finale yükselen Recep Kara, final müsabakasını Fatih Atlı ile yaptı. Heyecanın doruğa çıktığı zaman zaman tansiyonların yükseldiği uzun süren müsabakada Recep Kara rakibi karşısında etkili mücadelesi sayesinde Ünye Yağlı Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Başpehlivanlık güreşlerinde

1.Recep Kara

2.Fatih Atlı

3.Ünal Karaman ve Salih Erinç oldu.

13 kategoride düzenlenen güreşlerde dereceye girenlere madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Başkan Tavlı Güreşçileri Tebrik Etti

Pandemi nedeniyle 2 yıllık aranın ardından ata sporumuz olan güreşlerde yeniden hemşerileriyle bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yaptığı konuşmada, “pandemi nedeniyle 2019 yılından sonra müsabakalarımızı icra etme imkanı bulamamıştık. Allah’a şükür bugün burada normalleşme süreciyle birlikte bir araya geldik. Biz de Tekkiraz’ın Karaarmut Mevkii’nde 483 pehlivanımızı izleme imkanı bulduk. Güzel ve keyifli bir seyir sundukları için pehlivanlarımıza teşekkür ediyorum. Dereceye giren pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Er meydanına çıkma cesareti gösteren tüm pehlivanlarımızı kutlarken siz kıymetli hemşerilerimize buraya katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye’nin Güreş Ağası Yılmaz Turan…

Ünye Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ağalık seçimi de yapıldı. İş İnsanı ve Ünye Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Turan rakipsiz çıktığı ağalık yarışını 252 Bin TL vererek aldı. Ağalık seçimi için alana getirilen koç ise Turan’ın talebi üzerine jandarmaya bağışlandı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Güreş Ağası Turan ile birlikte halkı selamladı.

Ünye Yağlı Pehlivan Güreşlerine Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Kaymakam Refiki Selim Eser, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Başkan Yardımcıları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ile protokol üyeleri ve çok sayıda güreş sever katıldı.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.