son haberler

Ünye’de İl Düzeyinde 19 Mayıs Kutlamaları…

Yayınlanma Tarihi: 20 Mayıs 2022 okunma

Ünye’de İl Düzeyinde 19 Mayıs Kutlamaları…
Gündem
0

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıl kutlamaları Ünye’de coşku ve heyecanla kutlandı. Bu yıl ilk kez Valilik kararıyla İl Kutlamaları Ünye’de gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç yaptığı konuşmada, “Tarihin acımasız çarkına onurla direnen dilini, töresini, örfünü gururla koruyan şanlı bir ecdadın torunlarıyız. Anadolu’da bin yıldır canıyla, kanıyla mücadele veren, varlığını sürdüren tek millet Türk Milletidir. Tarihin en şerefli milletinin mirasıdır Anavatanımız. Şehitlerimizin kutsal emanetidir. Bu emaneti son nefesimize kadar muhafaza ederek gençlerimizle yarınlara taşıyacağız” dedi.

Kutlamalar, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı jimnastik branşı sporcuları gösterisiyle başladı. Ardından törende Ünye Gençlik Merkezi gönüllü öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı konser ve şiirler dinletisi düzenlendi.

Bayram programında, 2017 yılından itibaren ulusulararası müsabakalarda derece yapan Ordulu sporculara Vali Tuncay Sonel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından ödül verildi. Uluslararası yarışmada dereceye giren sporcular, daha sonra wushu gösterisi sergiledi.

Ordu’da bir süre önce düzenlenen Halk Oyunları Yarışması’nda birinci olarak bölge finalinde Ordu’yu temsil edecek olan Ünye’nin Dünkü Çocukları Halk Oyunları ekibi sundukları gösteriyle izleyenlerden tam not aldı.

Ünye’de 19 Mayıs Kutlama programı Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işaret dili kursu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı İşaret Diliyle İstiklal Marşını okumasıyla sona erdi. Vali Sonel, Spor Salonu’nda sporcu gençlerle bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ünye’de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na Vali Tuncay Sonel, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, ilçe kaymakamları, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Numan Öksüz, Ünye İlçe Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bünyamin Dönmez, Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan, Ordu İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.