son haberler

Ünye’de Serbest Bölge Kuruldu

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2023 okunma

Ünye’de Serbest Bölge Kuruldu
Ekonomi
0

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ünye’de Serbest Bölge kurulduğunu duyurdu.

Seçim çalışmaları kapsamında iş insanlarıyla görüşmesi esnasında bu konuda söz verdiğini hatırlatan Bakan Özer, “sözünü tuttuğunu” açıklamasında Ordu Serbest Bölgesi’nin Ünye ilçesi Cevizdere mevkiinde oluşturulduğunu bildirdi.

Bakan Özer’in “Ordu Serbest Bölgesi hayırlı olsun” başlıklı paylaşımı şöyle; “İş dünyası temsilcilerimizle buluşmamızda şehrimize serbest bölgeyi kazandıracağımızın müjdesini vermiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle resmî gazetede yayımlanan kararla birlikte şehrimiz serbest bölgeye kavuştu. Bu süreçte başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere destekleri için Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.”

SERBEST BÖLGE NEDİR?

Serbest bölge veya serbest limanlar; bulunduğu ülkede geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığı, sanayi ve ticari faaliyetler için daha geniş teşviklerin tanındığı, fiziki olarak veya idari kararla ülkenin diğer kısımlarından çitle çevrilerek ayrılan özel ekonomik bölgelerin bir alt türü olarak malların ithal edilebildiği, depolanabildiği, işlenebildiği, üretilebildiği veya re-export edilebildiği planlı yatırım alanlarıdır.

Türkiye’de 1985 yılından beri uygulanmakta olup, ülkemizdeki 19 serbest bölgede 2022 yılı verilerine göre yaklaşık 90 bin kişi istihdam edilmektedir. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.