son haberler

Ünye’de Yöresel Ürünler Hanımeli İle Ekonomiye Kazandırılıyor

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2022 okunma

Ünye’de Yöresel Ürünler Hanımeli İle Ekonomiye Kazandırılıyor
Gündem
0

Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve DOKA’nın desteklediği “ Yöresel Ürünler Hanımeli ile Ekonomiye Dönüşüyor” projesi kapsamında Taka Yöresel Ürün Pazarı açıldı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Hanım kardeşlerimizin aile ekonomilerine katkı sunacak ve aynı zamanda yöresel ürünlerimizin tanıtımına katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve yürütülen, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi’nin paydaşı olduğu “Yöresel Ürünler Hanımeli İle Ekonomiye Dönüşüyor” projesi kapsamında 50’ye yakın ev hanımına teorik ve uygulamalı eğitimler verilmişti. Eğitim alan kadınlar proje kapsamında ÜNKA (S.S. Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi) Kooperatifini kurdu.

Atatürk Parkı Taka Balık Restoran altında bulunan alan yöresel ürün satışına hazırlanırken bugün gerçekleştirilen geniş katılımlı programla açılışı gerçekleştirildi.

ÜNKA Başkanı Aydın “Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya Teşekkür Ediyoruz”

Açılış programında konuşan ÜNKA Başkanı Fahriye Aydın, “çıkmış olduğumuz bu yolda ilk hedefimiz birlik ve beraberlik bilincini oluşturmaktı. Bu hayalimizi sizin desteklerinizle gerçekleştirdik. Ünye Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı’ya bu hayalimizi gerçekleştirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Göçer, “Ünye Belediyesi Bizim Çok Önemli Proje Ortağımız”

DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Harun Göçer ise Ünye Belediyesi’nin DOKA’nın çok önemli bir proje ortağı olduğuna dikkat çekerek, “Son yıllarda özellikle turizmle ilgili projelerin yanında kadın ve gençlerin istihdama katılması yönünde projelere de destek vermeye çalışıyoruz. Bu bağlamda da Ünye Belediyesi bizim çok önemli proje ortağımız. Önceki yıllarda turizmle ilgili çok önemli projeler gerçekleştirmiştik. Ünye’de bu sene de kadınlarımızın ekonomiye katkı sağlamasını amaçlayan bu projeyi inşallah beraber gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de Ünye Belediyemizin kadın ve gençlerin istihdamına yönelik bir başka projesi daha oldu ve ön değerlendirmeyi geçti. İnşallah bu projemizi de onaylandıktan sonra hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Başkan Tavlı, “Kadınlarımız Ev Ekonomilerine Katkı Sunacaklar”

Taka Yöresel Ürün Pazarı’nın konum itibariyle Kültür Yolu’nda denize en yakın noktada olduğuna dikkat çeken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasında, “Kültür yolunun denizle buluştuğu noktada yöresel ürünlerimiz kadınların eliyle değer bulsun diye böyle bir projeyi DOKA ile görüşerek ve Sayın Valimiz Tuncay Sonel’in de destekleriyle hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında mutfak çalışması ve hazırlık çalışması oldu. Projenin birçok ortak paydaşları da oldu. Yapılan tüm çalışmaların ardından bugün kadınların ev ekonomilerine katkı sunacakları Yöresel Ürün Pazarı’nın kurulumu tamamlanmış oldu. Şimdiden kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Tavlı, “Sırada Gençlerimize Yönelik Projemiz var”

Ünye’de kadınların ve gençlerin istihdamına yönelik projelerin devam edeceğini belirten Başkan Tavlı, “Kadınlarımızı önemsediğimiz kadar gençlerimizi ve çocuklarımızı da önemsiyoruz. DOKA ile birlikte bundan sonraki projemizde gençlerimizi öne çıkaracak ve hayata hazırlayacak çalışmaları geliştirmenin gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

Kaymakam Işık, “İlçemize Hayırlı Olsun”

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise yaptığı konuşmada, “Bu projenin ilçemizde uygulanmasını sağlayan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na, Ünye Belediyemize ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından girişimci kadınlara sertifikaları verildi.

Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş’un duasının ardından yöresel ürün pazarının açılış kurdelesi kesildi. Taka yöresel ürün pazarının açılışı ikramlarla sona erdi.

Açılışa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Gürgentepe Kaymakamı Faruk Atar, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Garnizon Komutanı Yarbay Bünyamin Dönmez, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.