son haberler

ÜNYE’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM TIRLARI ART ARDA YOLA ÇIKTI

Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2023 okunma

ÜNYE’DEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM TIRLARI ART ARDA YOLA ÇIKTI
Gündem
0

Deprem bölgesinde yaraların hızla sarılması için ilk günden itibaren yoğun çaba sarf eden Ünye Belediyesi, yardımseverlerin destekleriyle insani yaşam malzemeleriyle yüklediği tırları art arda deprem bölgesine yolladı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “yaraların hızla sarılması için çaba gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yardımlarımız aralıksız devam edecek” dedi.

Ünye’de depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası hızla devam ediyor. Ünye Belediyesi’nin ve yardımsever vatandaşların destekleriyle toplanan ve içinde yaşam malzemelerinin bulunduğu tırlar art arda yola çıktı.

Yardımsever vatandaşların yanı sıra Ünye Adliyesi ve Ünye Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü de kampanyaya destek verdi. Ünye Belediyesi personelleri, Ceza İnfaz Kurumu Personelleri ve yardımsever vatandaşlar tarafından yardım paketleri hızlı bir şekilde tırlara yüklendi. Su, ekmek, kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması, hazır gıdalar, battaniye, yatak, yastık, halı, kışlık mont ve bottan oluşan yardım paketlerinin yanı sıra mutfak ve piknik tüpleri de depremzedelere gönderildi.

7 ve 8. İnsani yardım tırları, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yola çıkarken, Ünye’den ayrıca 1 tır kömür, 6 tır iş makinesi olmak üzere toplam 15 tır deprem bölgelerine yollandı. Ayrıca 1 cenaze yıkama aracı da ihtiyaç nedeniyle deprem bölgesine gönderildi.

KAYMAKAM IŞIK, “BURADA BİZLERİ DUYGULANDIRAN BİR MANZARA VAR”

Yardım kampanyasıyla ilgili Ünye Kaymakamı Ayhan Işık yaptığı açıklamada “Ünyeli bütün vatandaşlarıma ve işletmelerimize çok teşekkür ediyorum. Burada hakikaten bizleri duygulandıran bir manzara var. Buradan yardım TIR’larımızı deprem bölgesine sevk ediyoruz. Yardımcı olan bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞSAVCI ORMANCI “ÜNYE’NİN İNSANLARINI TAKDİR ETTİK”

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı ise “Ülkemiz büyük bir afete maruz kaldı. Can kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ve depremden etkilenenlere rabbimden yardım diliyorum. Ünye’nin insanlarını burada gerçekten takdir ettik, saygı ile karşılıyoruz. Belediye Başkanımızın öncülüğünde müthiş bir çalışma var. Çalışmalara destek veren Kaymakamımıza, tüm kamu kurumlarına, belediye çalışanlarına ve özellikle Ünye halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün yardımın 3. günü ilk günden beri Ünye seferber olmuş durumda. Çok ciddi yardımda bulunuyorlar. İnsanların elinden ne gelirse, ne kadar imkanı varsa hepsini seferber etmiş durumdalar. Ülkemiz seferberlik halinde. Tüm Ünye halkına, tüm ülkemize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN TAVLI “YARDIMLARIMIZIN ULAŞIMINI PLANLI BİR ŞEKİLDE SAĞLIYORUZ”

Yardımların AFAD koordinasyonunda sürdüğünü ifade eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Deprem de hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ünye’de hem enkaz altındakileri kurtarmakla ilgili mücadele veren AFAD ve diğer tüm yardım ekiplerine ve oradaki vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere AFAD’ın koordinasyonu içerisinde hemşerilerimizin buradan yaptıkları yardımları düzgün, planlı ve hangi paketin içinde ne var bunları düzgün bir şekilde tasnif ederek, talep edilen noktalara ulaşımını sağlıyoruz. Şu ana kadar 4 treylerle, iş makinesi, aynı zamanda 2 tırla küçük makineleri olmak üzere toplam 15 yardım tırımızı yükleyerek o bölgedeki talep edilen noktalara gönderiyoruz. Tırları kullanan arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah kaza bela vermeden afet bölgelerine ulaşsınlar” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “VATANDAŞLARIMIZ BURAYA KOŞARAK GELİYOR”

Vatandaşların yardım kampanyasına önemli destek verdiğini belirten Başkan Tavlı, “Burada öyle anlar yaşıyoruz ki bizi bir arada tutan, bizi güçlü özellikte bu zannediyorum. Çünkü gerçekten duygulandıran anlar yaşıyoruz. Burada gönüllü olarak çalışan çocuklarımız belki hayatında böyle çalışmamışlardır. Gayret göstermemişlerdir. Her bir kardeşimiz burada yapılan yardımlar bir an önce ulaşsın diye ayrı gayret ediyor. Vatandaşlarımız da ulaştırılsın diye buraya koşarak geliyor. Herkesten Allah razı olsun. Cenab-ı Allah bu felaketten de bir şekilde kurtulmayı, normal hayata da döndüğümüz günleri göstersin. Bunun da altından millet olarak kalkacağız Allah’ın izniyle. Bugün yaraları sarmak birlik ve beraberlik içinde güçlü bir şekilde hareket etme zamanı ki öyle de oluyor. Onun içinde herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bizim insanlarımı gerçekten zor zamanlarda bir birine kenetlenebilen, yardım edebilen ve düştüğü yerden birlik içerisinde kalkmayı becerebilen bir millet.  Şuanda ilk etapta düzenli bir şekilde battaniye ve kışlık giyim malzemeleri noktasında talep vardı. Hemen akabinde gıda ile ilgili takviyeler başladı. Düzenli bir şekilde gelen malzemeleri hem battaniye hem kışlık giyecekler hem de gıda ve içecek olarak aynı aracın içinde 4 farklı malzemeyi gönderiyoruz. Yani bir tırı tek malzeme ile değil 4-5 farklı ihtiyaç malzemesi ile yüklüyoruz. Gittikleri noktada her bir ihtiyaca cevap veren malzeme içinde olsun istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.