son haberler

ÜSTP Faaliyetlerini Açıkladı

Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2021 okunma

ÜSTP Faaliyetlerini Açıkladı
Gündem
0

Ünye Sivil Toplum Platformu (ÜSTP) hazırladığı Faaliyet Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.

Açıklanan raporda şu ifadelere yer verildi; “Ünye Sivil Toplum Platformu olarak kuruluş amacımız, kentimizin daha mutlu ve yaşanabilir bir şehir olması için mevcut sorunları çözüm önerileri ve alternatif çözümleri, sorun ve hizmetlerin tarafları ile görüşülerek çözüme kavuşturmaktır. Diğer taraftan da öngördüğümüz sorunları da halkımız hissetmeden akılcı, çözüm odaklı ve sürdürülebilir bir sonuca kavuşturmaktır.

Tüm bu amaca hizmet eden çalışmalarımız arasında, platform bünyesinde oluşturduğumuz 1.Dönem yönetimi tarafından Akçay eski çöp alanının tamamen rehabilitasyonu, çöp dökümünü engelleme, hayvan varlığını arındırma, aktarma istasyonunun kaldırılması ve Ordu ilinin Temalı Batı Parkı ve giriş kapısı kimliğinde dizayn edilerek öncelikle Ünye halkımızın, ilimizin, bölgemizin ve Ülkemizin hizmetine sunulması için katılım ve  katkımızla kimlikli kent olmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, platform bünyesinde oluşturduğumuz Çevre Komisyonu Üyelerimiz, Adnan SOBİ, Ahmet BÖLÜKBAŞ, Musa KIRANLI ve Oktay FİDAN ile Akçay, Cevizdere Ayrıştırma İstasyonu, İlküvez, Altınordu Karapınar Ayrıştırma İstasyonu ve Fatsa aktarma noktalarında yapmış olduğumuz saha çalışmaları ve yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda hazırladığımız rapor sonucunda; Altınordu Karapınardaki ayrıştırma istasyonun kapatılma durumunu tespit ettik ve harekete geçerek, makina ekipman iyileştirmelerinin yapılması için girişimlerde bulunarak kapatılmasının önüne geçilmiştir. Aynı zamanda ATY(Atıktan Tüketilen Yakıt) deposunun yine Akçay veya Cevizdere bölgesinde yapılacağı bilgisine ulaşılmış ve bununda önüne geçilerek alternatif yer tespiti ile başka bir ilçeye yapılması çalışması başlatılmıştır. Hayvan kliniğinin düşünüldüğü Akçay bölgesinin doğru olmadığını rapor halinde hazırlayarak, 07.10.2021 tarihinde yapmış olduğumuz toplantımıza Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanı Sefa Okutucu bey davet ederek anlatıldı ve alternatif yer önerisi ile Kentimizin giriş kapısı olan Akçay girişinin daha güvenli ve vitrinsel rekreasyon alanı yapılmasının önünün açılmasına katkı sunulmuştur.

Diğer taraftan kentimizin en önemli yaşamsal alanlarından olan Çınarsuyu, Çamlık, sahil düzenlemesi çalışmalarını yakından takip eden Ünye Sivil Toplum Platformu adına 1.Dönem Yönetimi Adnan SOBİ, Ahmet BÖLÜKBAŞ, Nihat YERLİKAYA, Murat YÜKSEL ve platform üyemiz Musa KIRANLI ‘nın katılımıyla 04.10.2021 tarihinde Çınarsuyu’nda yapmış olduğumuz istişare toplantısında Ordu Büyükşehir Belediyesi İştiraki olan Ortur Ünye Bölge sorumlusu Cevat Bayrak bey ile istişare toplantısında, yapılması ihtiyaç olan değişim ve dönüşüm için doku, kimlik ve halkımızın yaşam kalitesine katkı sunacak önerilerler ile ilgili görüşmeler yapıldı. 06.10.2021 tarihinde 1.Dönem yönetimi olarak istişare toplantısını Çamlıkta yaptık. Platformumuz Çamlık’ta yapılması düşünülen Ahşap Mescit, Kitap Kafe, Tarihi Taş Eserler Müzesi çalışması, Engelli Tuvaleti ve rampası, çamlık plajına iniş ve seyir noktaları için sıcak takip ve temasını sürdürmektedir.

İlk etapta Ahşap Mescitin beton zemin üzerine değil, daha önceden Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapmayı düşündüğü yer olan, tamamen ahşap olacak şekilde Çamlık Restoranın doğu tarafındaki çocuk parkının yanına açık alana yapılmasına  alanında uzman Sanat Tarihi Bilim Uzmanı Nevra ARSLAN ile birlikte İstişare edilerek karar verilmiştir. Yine Çamlık Kafeye engelli ve çocuk araçlı ailelerimizin ulaşımı noktasında eksik olan güvenlikli rampanın platform yönetimi olarak müdahale edilerek  yapılarak hizmete sunulması sağlanmıştır. Otogar hizmetindeki aksaklık ve eksiklikleri yakından takip etmek, çalışmalara kentimiz lehine taraf olarak fikir ve hizmet noktasında katkı sunmak üzere yine 1.Dönem yönetimi tarafından sıcak takip yapılarak çalışmalara katkı sunuyoruz. Özellikle hava yolu ile Seyehat eden vatandaşlarımızın yaşamış olduğu servis ve şehir merkezine ulaşım sorunu yaşamasının önüne geçilerek, otogar kapalı olduğu gece saatlerinde havaş servisinin şehir mekezine geçişi sağlanmıştır.

Son zamanlarda Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından SGK’ya borç karşılığı devredilmesi düşünülen Büyük Camii işyerlerinin nasıl rehabilite edileceği ile ilgili Platform 1.Dönem Yönetimi olarak raporumuzu hazırladığımızı da belirtiriz.

Ünye Sivil Toplum Platformu olarak çalışmalarımız kentimizin yıllara sair kronikleşmiş sorunlarından olan, ÜNYE-AKKUŞ Yolu, Kültür Merkezi İnşaatı, Liman kapasite Arttırımı çalışmaları, Devlet Hastanesinin doktor eksiği ve kapasitesinin arttırılması için yapılan çalışmarın takibi, Organize Sanayinin yavaş ve güvensiz ilerleyişinin altında yatan nedenler olmak üzere kentimize dair tüm yatırım, hizmet ve çalışmaları takip ettiğimizi 1.Dönem Sözcüsü olarak kamuoyumuzla paylaşıyoruz.

Tüm halkımıza da buradan çağrı yaparak, Ünye Sivil Toplum Platformu olarak her türlü insani ve kentsel sorunlarda halkımıza kulak verdiğimizi de belirtmek istiyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.