son haberler

ÜTSO Başkan Adayı Arslan Hedeflerini Anlattı

Yayınlanma Tarihi: 30 Eylül 2022 okunma

ÜTSO Başkan Adayı Arslan Hedeflerini Anlattı
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine girilen süreçte başkanlığa aday olan Mehmet Arslan, seçimlerde meclis üyesi adayı olan iş inanlarıyla bir araya geldi. Kahvaltılı olarak düzenlenen programda meclis adaylarıyla seçim sürecini değerlendiren Başkan Adayı Arslan, hedeflerini sıraladı.

Organize Sanayi Bölgesi, Küçük ve Orta Ölçekli Esnaf ve Kalifiyeli eleman konularına yönelik çalışmalara dikkat çeken Mehmet Arslan, “Ticaret ve Sanayi Odası seçilen yönetime bir emanettir” ifadelerini kullandı.

Başkan Adayı Mehmet Arslan şöyle konuştu: “Haziran ayı içerisinde bir toplantı ile aday olduğumuz açıklamıştık. Allah nasip ederse 22 Ekim’de seçimlerimiz olacak ve üyelerimizin takdiri noktasında hayırlı olsun diyoruz. Arkadaşlar biz sahayı taradık, dertleri dinledik ve çözümler ne olabilir diye çalışıyoruz. Şundan emin olunsun ki sorunlar noktasında paydaşlarımızla birlikte gayreti en üst seviyede göstereceğiz.”

Üretim, Organize Sanayi, Kalifiyeli Eleman…

“Dünyayı görüyorsunuz, Avrupa enerji krizi içerinde, üretim yok. Türkiye üretim alanında kendini gösteriyor ve ilerliyor. Bizim de bu üretim paydasından payımızı almamız lazım. Bunun için gayretli olacağız. Bugün 1. Organize Sanayi Bölgemiz tamamlanmak üzere. Bizim acil olarak ikinci bir organize sanayi için çalışmalar başlatmamız lazım.

Diğer yandan üretim yapan arkadaşlarımızın mekan ve alan ihtiyaçları var. Orta ölçekli kobilerimiz için küçük sanayi mi deşiniz site mi dersiniz bir çalışmamız olacak. Mahalle arasında kalan, üretim yapan işletmelerimiz var. Bu kardeşlerimizi mahalle aralarından kurtararak inşallah küçük ve orta ölçekli bir sanayi sitesine kavuştururuz. Bizim üyelerimiz için bir çalışmadan bahsediyorum.

Üçüncü üzerinde durulması gereken maddemiz ise eleman sıkıntısı. Esnaf arkadaşlarımızda kalifiye eleman sıkıntısı var. Biz halk eğitim ve ilgili taraflarla bu meseleyi de çözüme kavuşturmayı düşünüyoruz. Birinci önceliğimiz organize sanayi, ikinci önceliğimiz küçük ölçekli sanayi ve sonrasında kalifiye eleman.”

Ünye Üniversitesi İçin Çalışmamız Olacak

Başkan Adayı Arslan, değerlendirmesinde eğitim çalışmalarına da dikkat çekerek Ünye’de bir üniversite kurulması düşüncelerini de dile getirdi.

Arslan, açıklamasında, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, seçilen yönetime emanettir ve biz bu emaneti hakkıyla taşıyacağız. İş dünyası ile samimi bir iletişimiz olacak. Üyelerimizle birlikte hareket edeceğiz ve odamızda hibe ve desteklere yönelik çalışan bir birim de oluşturacağız. Bunun yanında Ünye’mize bir üniversite tercih edilen bir Ünye Üniversitesi açmaya gayret edeceğiz. Geçmişte bununla ilgili birçok çalışma yapılmıştı. Bizler de takip edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.