son haberler

ÜTSO Destekliyor “KETEM” Kuruluyor

Yayınlanma Tarihi: 26 Haziran 2015 okunma

ÜTSO Destekliyor “KETEM” Kuruluyor
Gündem
0

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM), Ünye Ticaret ve Sanayi Odası(ÜTSO)nın destekleriyle Ordu Halk Sağlığı Merkezi tarafından Ünye’ye kuruluyor.

Liseler Mahallesi, Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi mevkiinde çalışmaların başladığı Ünye KETEM, 110 metrekarelik alana inşa ediliyor. ÜTSO’nun desteğiyle 5 yıllık kirasını da garantileyen Ünye KETEM’in yaklaşık 2 ay sonra faaliyete başlayabileceği belirtildi.

durmus_zorKonuyla ilgili bir açıklama yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, ÜTSO olarak böyle bir projede yer almaları gerektiğine inandıklarını ifade etti. Zor; “Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından, ‘kira konusunu çözebilirseniz, Ünye’ye Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi kurmak istiyoruz’ şeklinde bir teklif aldık. Biz de bu konuyu yönetim kurulumuzla birlikte değerlendirdik. ÜTSO’nun görevi üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, aynı zamanda insanımıza da hizmet etmektir. Çünkü kanser hastalığında erken teşhis çok önemli ve erken teşhis konulan hastalar bu hastalıktan kurtulabiliyor. Bu anlamda böyle bir birimin Ünye’ye kazandırılması son derece anlamlıdır ve sağlıklı insanlar da belli periyotlarda giderek kansere yakalanmadan tedbirini almış olabilirler. Bizden engelli vatandaşlarımızın da kolaylıkla ulaşabileceği, 110 metrekarelik bir yer istediler. Böyle bir yer görüşmesini yaptık. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde 3 cihaz 15 metrekarelik, 1 cihaz ise 25 metrekarelik alana yerleştirilecek. Projeleri hazırlandı, Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylandı” dedi.

“Üzerimize Düşen Sorumluluğu Yerine Getireceğiz”
Çevre düzenlemesi dahil tüm sorumluluklarını yerine getireceklerini ifade eden Zor; “Biz ÜTSO olarak Ordu Halk Sağlığı Merkezi’nin kuracağı KETEM’in 5 yıllığına kirasını garanti ettik. Bu merkezin hem üyelerimiz hem de bölge insanımız açısından ne kadar önemli olduğunun da bilincindeyiz. Bu anlamda gücümüzün yettiğince destek veriyoruz. İnşaat çalışmalarını Ordu İl Halk Sağlığı Müdürümüz de yakinen takip ediyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.