son haberler

V. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI

Yayınlanma Tarihi: 31 Aralık 2021 okunma

V. ANADOLU MEDYASI ÇALIŞTAYI
Gündem
0

Her yıl düzenlenen Anadolu Medyası Çalıştaylarının bu yıl 5.’si gerçekleştirildi. “Medya Meslek Odası Bağlamında”ki Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Türkiye’de Medya Meslek Odası kurulmadan yapılacak her türlü düzenleme, Medya için pansuman tedbirden öteye geçemez” dedi.

“Medya Meslek Odası Bağlamında V. Anadolu Medyası Çalıştayı” 30 Aralık’ta Zoom Üzerinden gerçekleştirildi. Tüm İletişim ve Medya Federasyonu TİMEF tarafından gerçekleştirilen Çalıştaya, Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu AVKON, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu İMEF, Dijital Medya Federasyonu DİMEF, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu TDGF ve Türk İnternet Medyası Birliği TİMBİR üyesi Medya Mensupları katılım sağladı. Ayrıca yurdun dört bir yanından gazeteciler de V. Anadolu Medyası Çalıştayı’na büyük ilgi gösterdi.

 

Çalıştayın Moderatörlüğünü ver açılış konuşmasını yapan TİMEF ve AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Kendi Medya Meslek Odamızın olmayışı en büyük sorunlarımızdan biridir. Türkiye’de Medya Meslek Odası kurulmadan yapılacak her türlü düzenleme, Medya için pansuman tedbirden öteye geçemez. Medya birilerinin değil, mesleği yapanların denetiminde olmalı” diyerek Medya Meslek Odası kurulmasının önemine dikkat çekti. İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa’da; ”Bizlerin bağlı olabileceği bir Meslek Odasının olması, hepimiz için faydalı olacak. Bu dönemde Medya mensuplarının Elektronikçiler, Emlakçılar, Aktarlar odalarına kayıt olmaları kabul edilebilir bir durum değildir” dedi. Basa ayrıca, süresiz Basın Kartı olanlara, belli bir süre avukatlık yapıp kıdem kazananlara olduğu gibi yeşil pasaport ve benzeri ayrıcalıklar da tanınabileceğini belirtti.

Çalıştaya katılan yıllarca kendini mesleğine adamış gazeteciler de Medya Meslek Odası kurulmasının gerekliliği konusundaki görüşlerini dile getirdiler. Üyeliğin zorunlu olduğu bir Medya Meslek Odası için izlenilecek süreç konusunda AVKON Denetleme Kurulu Başkanı Av. Cüneyd Altıparmak’ın bilgilendirme yaptığı Çalıştayda, Meslek Odalarını kurmak, gazetecilik yapmak isteyenlere eğitim vermek ve gazeteciliğin toplumda saygın bir meslek haline getirilmesini sağlamak ilk hedefler arasında sıralandı.

 

Katılımcıların soru ve cevaplarının yanı sıra, Medya Meslek Odası kurulması konusundaki görüş ve düşüncelerinin de alındığı Çalıştay, Genel Başkan Gürel’in 2022 yılının pandemisiz, krizsiz, mutlu ve huzurlu bir yıl olması dilekleri ile sona erdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.