son haberler

Vali Balkanlıoğlu, “Yeşil Ekonomi Ödülü”nü Aldı

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2015 okunma

Vali Balkanlıoğlu, “Yeşil Ekonomi Ödülü”nü Aldı
Gündem
0

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun derelerinin bir marka olarak öne çıkması ve tanıtılması konusundaki çalışmaları nedeniyle layık görüldüğü “Yeşil Ekonomi Ödülü”nü İstanbul’da düzenlenen törende aldı.

Ekonomi Gazeteciler Derneği(EGD) Başkanı, gazeteci-yazar ve televizyon programı sunucusu Celal Toprak’ın moderatörlüğünü yaptığı “Celal Toprak ile Yeşil Ekonomi” programından yola çıkılarak, çevreye verdiği önem ve duyarlılık nedeniyle proje üretmiş kişi ve kurumları onurlandırmak üzere düzenlenen “Yeşil Ekonomi Ödülleri”nin, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi.

Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn’da 29 Nisan Çarşamba günü düzenlenen ödül töreni; iş dünyası, bürokrasi, yerel yönetimler ve medya dünyasından yoğun katılım gerçekleşti.

Ordu’nun Dereleri isimli türküsünden yola çıkarak, şelaleleri turizme açması, Türkiye ve dünya ülkelerine tanıtımını gerçekleştirilmesi, çevreye ve ülke ekonomisine duyarlılığı ve katkıları nedeni ile Vali İrfan Balkanlıoglu’na layık görülen “Yeşil Ekonomi Ödülü”, Celal Toprak tarafından takdim edildi.

Yeşil ekonomiye katkı sağlayanları yüreklendirmek için 4 yıl önce ödül vermeye başladıklarını ifade eden Celal Toprak, “Şimdi yüreklendirmenin de ötesine geçtik. Yeşil ekonominin kim daha iyisini yapıyor onu aramaya başladık. Bu anlamda doğru yolda olduğumuzu, doğru adım attığımızı düşünüyorum. Ödüle layık görülen kişiler, 46 kişiden oluşan jürimizin çok ince eleyip sık dokuması sonucu bize önerildi. Ödüle layık görülen kişilerin gerçekten de önemli işler yaptıklarını gördük. Onları ödüllendirmek, bizim içinde bir ödüldür aynı zamanda. Ödüle layık görülenleri kutluyorum” diyerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun ödülünü takdim etti.

“Yeşil Ekonomi Ödülü”nü, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın elinden alan Vali İrfan Balkanlıoğlu’da ödülle ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “10 ay önce Ordu Valiliği görevine atandım. Ordu’ya geldiğimde, Ordu’nun Türkiye’nin en güzel illerinden birisi olduğunu, adete cennetten bir köşe olduğunu gördüm. Ordu’yu gezdikçe hayranlığım daha arttı. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa Ordu’da hepsi fazlasıyla var. Ancak yeterince tanıtılmadığı için Karadeniz deyince akla ilk önce Ordu gelmiyor. Bu güzellikleri herkesin görmesini istedik. Bunun için tanıtım faaliyetlerine başladık. Hemşerimiz olan Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Sayın Celal Toprak’tan bize bu teklif gelir gelmez hemen kabul ettik. Ordu’ya gelen ekonomi gazetecileri Ordu’ya hayran kaldılar. Yakında kısmet olursa bir proje muvacehesinde, Karadeniz bölgesine en fazla turist gönderen Arap aleminin en meşhur gazete ve televizyonlarının temsilcilerinden oluşan 29 kadar gazeteci bizim konuğumuz olacak. Arap alemine inşallah Ordu’yu ve Türkiye’yi tanıtıp, lanse edeceğiz. Ordu’yu turizme kazandırmak istiyoruz. Ordu’nun fındığa dayalı bir ekonomisi var. Ordu, Türkiye’de ve Dünya’da en fazla fındık üreten ildir. Kivi de Türkiye birincisiyiz. Bal üretiminde ise Türkiye ikincisiyiz. Fakat bütün bunlara rağmen bu güzel memleketi insanlarımız terk edip İstanbul’a veya başka illere göç ediyorlar. Güzellik bir yerde karın doyurmuyor. İnsanlarımıza değişik alternatifler sunmamız lazım. Bu alternatiflerin başında da turizm geliyor. Çevreyi kirletmeden ve o güzelliği bozmadan biz Ordu’yu turizme açmak istiyoruz. Bunun için kolları sıvadık. Bu konuda epey de mesafe katettik. Ulusal bazda yayın yapan gazeteler, dergiler, televizyonlar Ordu’nun tanıtımını, reklamını yaptı. İnşallah önümüzdeki günlerde daha çok Ordu’dan bahsedilecek. Bu sayede Ordu halkı turizmle, turizmin getirdiği gelirlerle geçinebilecekler. Bizim de bu konuda ufacıkta olsa bir

katkımız olabilirse, burada bir çığır açabilirsek ne mutlu diyebileceğiz. 46 jüri üyesinin değerlendirmesi sonucu bu ödüle layık görülmemiz bizleri de çok mutlu etti.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.