son haberler

Vali SONEL’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2021 okunma

Vali SONEL’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı
Gündem
0

Vali Tuncay SONEL’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı

Engeli olan vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engeli olan kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür.

Engellilik konusu, yalnızca engeli olan bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur.

Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

Aziz milletimizin inancı ve gelenekleri de yaşlıya, hastaya, garibe, ihtiyaç sahibine yardım etmeyi emretmektedir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Engeli olan vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumumuzu güçlendirecektir.

Unutulmamalıdır ki, her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır ve her insan aniden bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilir. Dolayısıyla engeli olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek ve gönül köprüleri tesis etmek adına son derece önem arz etmektedir.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Biz de bu düşünceden hareketle uygulamaya koyduğumuz “Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün” projemiz ile 17 ay içerisinde çalışma arkadaşlarımızla birlikte 35 bin 58 engeli olan vatandaşımıza ulaştık ve kendileri evlerinde ziyaret edilerek, Devletimizin şefkati onlara yılın belirli

gün ve haftalarında değil her daim  gösterilmiştir.

Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum.

Tüm engeli olan vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.