son haberler

YENİ KABİNE İLK TOPLANTISINI YAPTI

Yayınlanma Tarihi: 6 Haziran 2023 okunma

YENİ KABİNE İLK TOPLANTISINI YAPTI
Gündem
0

Mayıs 2023 seçimlerinin ardından göreve gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yeni Kabine ilk toplantısını Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdi.

Toplantı salonunda girişte tüm Bakanlarla tek tek tokalaşarak “hayırlı olsun” temennisini ileten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki Kabine, daha sonra gündemdeki konuları görüştü.

Saat 15:00’da başlayan ve 5 saatten fazla süren Kabine toplantısından sonra bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Seçimin, siyasi olarak kazananları elbette bellidir. Ama bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır” dedi.

Toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “10 Mart’ta imzaladığımız Cumhurbaşkanı Kararı’yla başlayan seçim sürecini suhuletle tamamladık. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde milletimiz rekor bir katılımla iradesine ve geleceğine sahip çıktı.

“SON 21 YILDA 17. SEÇİM ZAFERİMİZE İMZA ATTIK”

Gerek Meclis’te, gerekse Cumhurbaşkanı seçiminde elde ettiğimiz tarihî başarıyla, son 21 yıldaki 17’nci seçim zaferimize imza atmış olduk. 2014 yılından beri şanla, şerefle yürüttüğümüz Cumhurbaşkanlığı görevini aziz milletimizin takdiriyle 5 sene daha sürdürme imkânına kavuştuk.

Yine büyük bir demokrasi zaferiyle bizleri buluşturan, iki bayram arasında milletimize iki demokrasi bayramı yaşatan Rabbimize hamde diyoruz. Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Her iki seçimde de tercihini sandığa demokratik yollarla yansıtan tüm vatandaşlarımı buradan bir kez daha tebrik ediyorum.

28 Mayıs tarihi itibariyle Türk demokrasisini, dünyada referans alınan, gıptayla takip edilen bir konuma yükselten her bir insanımıza müteşekkiriz. Şahsımıza olan teveccühlerini her iki seçimde de çok güçlü bir şekilde gösteren yaklaşık 28 milyon kardeşime ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

‘Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür’ gerçeğine yeniden şahitlik etmemize vesile olan dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeşlerimize de, şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreçte, Türkiye’nin sadece yakın çevresinde değil, Afrika’dan Asya’ya, Latin Amerika’dan Balkanlara, Orta Doğu’dan Türk ve İslam âlemine kadar yüzlerce ülkede umudun, direnişin, şefkatin, merhametin, müstevliler karşısında dik bir duruşun adı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Seçimin, siyasi olarak kazananları elbette bellidir. Ama bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. ‘Allah Türkiye’ye zeval vermesin’ diye ellerini semaya açan yüz milyonlar kazanmıştır. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ çağrımızın yüreklerine inşirah düşürdüğü milyarlarca mazlum ve mağdur kazanmıştır.” (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.