son haberler

Yenikent’te Talepler Yerinde Dinlendi

Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2022 okunma

Yenikent’te Talepler Yerinde Dinlendi
Gündem
0

Ünye protokolünün Yenikent Mahallesi’ne yaptığı ziyarette vatandaşlar taleplerini aktarırken ilgili birimler not alarak çözümü için çalışma başlattı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ulaşım taleplerine ilişkin Yenikent Mahallesi’nde ciddi yatırımlar yapıldığını belirterek, “Eksiklerimizi azim, gayret ve samimiyetle çalışarak gidereceğiz” dedi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ve daire amirleri Yenikent mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Argan, “Ünye-Akkuş-Niksar Yolu İhaleye Çıkıyor”

Mahallede yaşanan elektrik sorununa ilişkin, “Özellikle elektrik hattı yatırımlarıyla ilgili tabi ki pandemi sürecinde artan nüfus yoğunluğuna bağlı olarak zaman zaman enerji kesintileri meydana geldi. Devletimiz ve yatırımcılar artan enerji tüketiminin farkında. Ancak geçen yıla kadar Ünye merkeze 5 Km.’ye kadar mevcut sorunlar yaşanırken şimdi Tekkiraz Mahallemize kadar çözüm sağlandı. Sınırlı kaynaklarla hizmet üretmeye devam ettiğimiz bu süreçte zaman çok önemli. Yenikent mahallemizde bu yıl olmazsa önümüzdeki yılın başında elektrikle ilgili sorunumuzun çözüleceğini belirtmek istiyorum. Öte yandan Ünye Belediyemizin sorumluluk alanında çok ciddi bir yol ağı var. Bu dönemde kurulan konkasör şantiyesi ve beton santrali ile birlikte mahallelerimizdeki yol sorununu kökünden çözmek için önemli bir adım atıldı. Ayrıca Milletvekilimiz Sn. Şenel Yediyıldız Ünye’de yaptığı açıklamada Ünye-Akkuş-Niksar yolunun yapım ihalesine bir hafta içinde çıkılacağını belirtti. Yenikent Mahallesi için de önemli olan bu çalışmanın başlayacak olması hepimizi sevindirdi. Bu yatırım bölgemiz için çok önemli” dedi.

Başkan Tavlı, “Araç Girmeyen Yollara Hizmet Götürdük”

Ünye Belediyesi’nin Yenikent Mahallesi’nde ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yerel yönetim olarak her mahallemizde olduğu gibi Yenikent Mahallemizde de özellikle yol sorununa ilişkin ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Çok sayıda beton yol ve malzemeli bakım çalışmalarımız yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Sadece Yenikent mahallemizde toplamda sadece 5 Km. beton yol çalışması yaptık. Coğrafi şartları ağır olan mahallemizde araçların dahi giremediği yollarda mobil beton aracı ile hizmet götürdük.” diye konuştu.

Başkan Tavlı, “Cumhurbaşkanımız Üreticilerimizin Her Zaman Yanında Olduğunu Bir Kez Daha Gösterdi”

Bölgemizde fındık hasadının başladığına da dikkat çeken Başkan Tavlı, “Bölgemizin en önemli ticari ürünü olan fındık hasadı başladı. Tabi gurbette ve şehirde yaşayan hemşerilerimiz de köylerine gelmeye başladı. Öncelikle şimdiden fındık sezonu hayırlı olsun. Bu vesile ile Sn. Cumhurbaşkanımız’a fındık üreticisinin yanında olduğu için teşekkür ediyoruz. Verdiği fiyatla her zaman üreticilerimizi düşündüğünü bir kez daha gösterdi. Hem sizler, hem de şahsım adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise konuşmasında devletin tüm kurumlarının temsilcileriyle Yenikentlilerin sorun ve taleplerini dinlemeye geldiklerini ifade ederek her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.