son haberler

Yerel Basın, Oyun Atölyesinde

Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2015 okunma

Yerel Basın, Oyun Atölyesinde
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteği doğrultusunda “Oyun Atölyeleri” projesi kapsamında kariyer eğitimleri düzenledi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) lokalinde gerçekleşen eğitim çalışmaları toplam 4 gruptan oluştu. 3 gurubu üye ve ÜTSO personeline yönelik olan eğitim çalışmalarının 4. gurubu basın mensuplarına yönelik gerçekleşti.

Eğitimde bir konuşma yapan 5N1K Gelişim Akademisi Kariyer Koçu Yasemin Çalışkan; “Doğa Karadeniz Kalkınma Ajansları tarafından desteklenen Ünye Ticaret ve Sanayi Odası “Oyun Atölyeleri” projesi kapsamında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda eğitim çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Eğitim çalışmalarımıza yaşayarak öğrenme modelini yansıtıyoruz. yerel_basin_oyun_atolyesinde (2)Eğitmelerimize katılan yetişkinler hem öğreniyorlar, hem de uygulamayı hayata geçiriyorlar. Eğitimlerimizde iletişim, takım çalışması, liderlik, koçluk ve hedef bazlı yönetim şekillerini hayata geçirmelerinde yardımcı oluyoruz. İnsanların beden, zihin ve ruh üçlüsünü kullanarak oyun içerisinde nasıl yer aldığını kendi kendilerine görmelerine yardımcı oluyoruz. O yüzden yaşayarak öğrenme modelimiz ilk sırada tercih ediliyor. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu eğitmelerimizi 4 grupta gerçekleştirdik. Eğitim sonrasında aldığımız geri bildirimlerimiz ise yüzde 100 memnuniyetle ayrılıyorlar. Çünkü eğitim dediğimizde yetişkinlerde genelde eğitime mi gidiyoruz, yine aynı şeyler mantığı var. Ancak bizim eğitimlerimize geldiğinde; yüzde 30 bilgiyi alıyorlar, yüzde 70 uygulama ile gittiklerinde bunları günlük hayatta kullanabilecekleri bir birikime sahip oluyorlar” dedi.

Çalışkan ayrıca; “Bu eğitimlerimizi Milli Savunma Bakanlığı’na hitap eden tüm firmalara verdik. Aynı zamanda Subaylara verildi. Eğitimlerimizde 50 farklı başlığımız var. Her Eğitimimizin sonunda geri bildirim çalışması yapıyoruz. Bizler ise eğitimci olarak bunları yapmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.