son haberler

YÖRESEL ÜRÜNLER ÜRETİM ATÖLYESİ VE AŞEVİ HIZLA TAMAMLANIYOR

Yayınlanma Tarihi: 17 Şubat 2023 okunma

YÖRESEL ÜRÜNLER ÜRETİM ATÖLYESİ VE AŞEVİ HIZLA TAMAMLANIYOR
Gündem
0

Ünye’de üretilen yöresel ürünlerin gıda kodeksine uygun üretilmesi ve marka değeri kazandırılarak piyasada yer bulması adına başlatılan Yöresel Ürünler Üretim Atölyesi ve yine ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere Ramazan aylarında da hizmet verecek olan aşevinde yapım çalışmaları devam ediyor.

Yöresel Ürünler Marka Değeri Kazanacak

Yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Karadeniz Bölgesinde İlçe belediyesi olarak en çok sosyal tesis işleten belediyeyiz. Yapımı devam eden bu tesisimiz aynı zamanda sosyal tesislerimizin ihtiyacını da karşılayacak. Öte yandan ürettiğimiz yöresel ürünlerimizi ve 4 bin 800 metrekare alan üzerinde aşevimizin ihtiyaçlarını karşılayacak büyük bir soğuk hava depomuzu da oluşturuyoruz. Hemen yanında yine 500 metrekare mutfak ve aynı zamanda Bin 400 metrekare depo ve hizmet alanı da oluşturuyoruz” dedi.

Aşevi Ramazan Ayında Hizmet Vermeye Başlayacak

Tesis içerisinde yer alan ve günlük 5 bin kişilik yemek üretim kapasitesi bulunan aşevinin yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. Ramazan ayında hizmet vermeye başlayacak olan aşevi hakkında da bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye’de yaşayan yaşlı, engelli ve yalnız kalan vatandaşlarımızın ihtiyacı olan yemeği temin etmek adına aşevini hizmete açıyoruz. Tamamlandığında günde 5 bin kişiye yemek çıkarılabilecek bir kapasiteye erişeceğiz. Ramazan aylarında ve diğer aylarda ihtiyaç duyan hemşerilerimize hizmet etme fırsatını bulmuş olacağız. İnşaatta ciddi anlamda mesafe kat ettik. Aşevimizin Ramazan ayına yetişmesini sağlayacağız.” Dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.