son haberler

Başkan Şahin’den Trafik Sorununa Çözüm Önerisi

Yayınlanma Tarihi: 28 Nisan 2022 okunma

Başkan Şahin’den Trafik Sorununa Çözüm Önerisi
Siyaset
0

Saadet Partisi İlçe Başkanı Özgür Şahin Ünye’deki trafik sorununa değinerek bir dizi önerilerde bulundu.

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Karadeniz’in incisi Ünye’miz ranta ve betona boğulmadan önceki son çıkışımız bu olabilir. Bu sebepten ötürü tüm STK’larımızı ve partilerimizi Ünye’mizin gelişimi adına birlik ve destek olmaya davet ediyorum.

Şehir içindeki birçok yolun dar olması, bunun yanında dolmuşların ve bu dolmuşları kullanan halkın durak alışkanlığı olmaması hasebiyle dolmuşların istediği yerde yolcu alıp indirmesi şehir içindeki trafiği sekteye uğratıyor. Akkuş-Ünye yolu; İmam Hatip Lisesine kadar olan kısımda kaldırımların genişletilip yolun daraltılması, bu söylediğimiz problemin yanında yol güzergâhındaki esnafa da mal indirip-bindirirken sıkıntılar yaşatmakta trafik alabildiğince sıkışmaktadır.

Öncelikli olarak buranın tek yöne indirilmesi değil, kanaatimizce yol eski haline genişletilmeli, kaldırım 80-100 cm kadar daraltılarak hem trafik hem de bu konuda sıkıntı yaşayan bölge esnafı rahatlatılmalıdır. Bu bölgeye sabah trafiğinin ve akşam trafiğinin yoğun olduğu zamanlarda kamyon ve kamyonet tarzı araçların trafiğine kapatılarak bu saatlerde trafiğin sıkıştırılması engellenmelidir; bunun kontrolleri konacak kamera sistemleri ve bölgede olacak trafik ekiplerince yapılmalıdır.

Köseoğlu Sokağın tek yön yapılması sonucunda Hamidiye, Çınarlık ve Atatürk Mahallesine gidecek olan kişiler mecburi olarak Niksar Caddesini kullanıyor. Bu da Niksar Caddesine ekstra bir trafik ve yoğunluk katıyor. Köseoğlu Sokak çift yönlü trafiğe açılırsa Niksar Caddesinin yoğunluğu kısmen de olsa azaltılabilir.

Ayrıca Hanboğazı’ndan başlayarak İmam Hatip Lisesi mevkiine kadar 50’ye yakın giriş ve çıkış olarak kullanılan tali yol var. Bu yolların bir kısmı giriş, bir kısmı da çıkış olarak tek yöne çevrilirse anayolda akan trafiğe neredeyse her 20-30 metrede bir müdahale olmamış ve trafik akışı daha hızlı sağlanmış olur.

Yine bu bölgeden geçen yeşil hat dolmuşlarının durak sayıları artırılarak ve duraklar hem bir cep içinde hem de kapalı, oturaklı yapılarak güneşli ve yağmurlu havalarda tercih edilir duruma getirilebilir. Dolmuşlara ve duraklara konulacak sinyalizasyonla herkes dolmuşun durağa saat kaçta geleceğini bilmesi olmadık yerlerde dolmuşun durmasını ve yolcu tarafından durdurulmasının da önüne geçecektir. Ancak bayan ve çocukların gece belli bir saatten sonra istediği yerde indirilip bindirilmesine müsaade edilmelidir.

Bu yol tek yön yapılır diğer yön dere yatağının o bölgeye aktarılırsa bu hem bölge esnafını hem dolmuşçu esnafını etkilediği gibi ara sokaklardan geçmek zorunda kalan büyük araçlar şehir içerisinde başka bir düzensizliğin sebebi olacaklardır.

Eski karayolu üzerinde bir yol bölme çalışması yapılması: Samsun ve Ordu arasında çalışan otobüslerin, turist tur araçlarının, kamyon ve tır benzeri araçların da bu yolu kullandığını düşünürsek, bu bölgedeki dur – kalklarda trafiği sıkıştıracak ve belki de ambulans, polis ve itfaiye gibi;  yaptığı iş insanların hayatını saniyelerle kurtarmak olan bu insanlar bu trafik keşmekeşinde sıkışıp kalacaklardır.

Bunun yanında şehir içindeki park sorununa da elbet müdahale etmek gerekir. Belediyenin bu konuda çalışan birimleri büyük şehirlere gönderilmeli park sorununa nasıl çözümler bulunduğu yerinde incelenmelidir. Bu yapılmayacaksa bile en azından her yol kenarı otopark olarak kullanılmamalı katlı otoparklar yaparak, belediyeye ait otoparklar şahıs otoparklarından (belediye otoparkları şahıs otoparklarından çok daha pahalı) daha ucuza araç alarak çevredeki düzensiz parkın önüne geçilebilir.  Otoparksız binalara yapım izni vermeyerek yeni yerleşim alanlarının daha düzenli olması sağlanabilir.

Bu yolların Ünye’ye; bu haliyle ve gelecekteki nüfus artışı da düşünülecek olursa yetmeyeceği aşikârdır. Bu sebeptendir ki Tabakhane deresinin batı yakasındaki 15 metrelik bulvar kamulaştırılmalı ve trafiğe açılmalıdır. Ayrıca Gölevi Mahallesini Sanayii ve Niksar Caddesine bağlayan bir bulvar çalışması yapılmalıdır.

Şehir tek bir merkeze toplanmaya çalışıldığı için hem insan hem de trafik yoğunluğumuz olmaktadır. Ancak şehri güney ve doğu yönlerinde genişletmeye çalışır yeni yaşam alanları ve yeni merkezler oluşturursak; insanları hem çok katlı binalardan yatay mimariye sevk etmiş oluruz hem de yeni bölgelerde daha iyi ve daha sağlam bir şehir planlaması yapabiliriz.

Ancak; Biz, Saadet Partisi olarak Yerel Seçimlerde Ünye’de en çok oy alan ikinci partisi olmamıza rağmen; Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ve halkıyla ilgili böylesine önemli bir konuda bizleri istişareye çağırmamış olmalarını demokrasiden uzak bir tavır olarak görüyoruz.  Umuyoruz ki bu söylediklerimiz dikkate alınır ve bir kesimin değil toplumun tamamının katılımı ve ortak istişaresi sonucu Ünye’miz ve Ordu’muz adına en hayırlı kararları birlikte alma fırsatını buluruz.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.