son haberler

13 Yılda 11 Milyar TL Yatırım

Yayınlanma Tarihi: 5 Haziran 2015 okunma

13 Yılda 11 Milyar TL Yatırım
Ekonomi
0

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, iktidar partisi olarak Ordu’da son 13 yılda 11 milyar TL yatırım yapıldığını açıkladı.

Uğur Çelenk, son 13 yılda Ordu’ya yapılan kamu yatırım ve desteklerinin toplamının 11 milyar TL olduğunu belirterek, en fazla yatırımın ulaştırma alanında yapıldığını söyledi.

13yilda_11milyartl_yatirim (2)Ulaştırma alanında 2.8 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Çelenk, onu 2 milyar TL ile İller Bankası kanalıyla belediyelere aktarılan kaynak ile 1.7 milyar TL ile tarım sektörünün takip ettiğini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar alanında 1 milyar TL’lik yatırım ve destek gerçekleştirilirken, Orman ve Su İşleri alanında 762 milyon TL harcama yapıldığını belirten Çelenk, “Eğitim alanında ise 562 milyon TL, toplu konut alanında 518 milyon TL, gençlik ve spor alanında 302 milyon TL, sağlık alanında ise 272 milyon TL, KÖYDES kapsamında 242, enerji alanında 207 milyon TL, üniversite alanında 186 milyon TL, çevre ve şehircilik alanında da 130 milyon TL yatırım gerçekleştirildi” dedi.

Karadeniz’in coğrafyasının ulaştırma alanında büyük yatırımlar yapılmasını gerektirdiğine dikkat çeken AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, buna yönelik yatırımların yeni dönemde de devam edeceğini söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete girdiğini hatırlatan Çelenk, “Yeni dönem de ulaştırma alanında hızlı tren, raylı sistem, konteyner limanı ve Karadeniz-Akdeniz yolu ve tren taşımacılığı hattını gündemimize aldık. Dolayısıyla Ordu’nun dağların tepelerin arasına sıkışmış bir şehir olmaktan çıkıp çevre illere hatta ülkelere açılması için AK Parti olarak kararlıyız. Bu istikrar, kalkınma ve gelişme süreci kesintisiz devam edecektir” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.