son haberler

Ünye OSB’de Alt Yapı Çalışmaları Kısa Sürede Bitecek!

Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2022 okunma

Ünye OSB’de Alt Yapı Çalışmaları Kısa Sürede Bitecek!
Ekonomi
0

Ünye OSB’de alt yapı işlerini üstlenen Ünyeli İş İnsanı DELTA İNŞAAT Sahibi Cevat Güven, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ile bir araya gelerek, teknik aksaklıklardan dolayı yavaşlayan Ünye OSB’nin alt yapı çalışmaları ile ilgili müjdeyi verdiler.

Yaklaşık bir yıl önce başlayan fakat, alt yapıda oluşan teknik hesaplamalar nedeniyle bir türlü verimli çalışma tam olarak yapılamayan Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmasında Delta İnşaat Sahibi Cevat Güven’in proje değişikliği konusundaki ısrarlı tavrıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tekrar projede değişiklik yapıldı. Projenin düzeltilmesiyle dün itibariyle OSB çalışmasında start veren Delta İnşaat Sahibi Cevat Güven, alt yapı çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyerek, “Bizim yarım kalan işimiz yoktur!” diyerek kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Firma Sahibi Cevat Güven, dün itibariyle teknik hataların giderilerek yeniden hazırlanan proje kapsamında çalışmaların olabilecek en kısa zamanda bitirilmesi için yoğun bir çalışmayla dönemine girdiklerini söyleyerek, Ünyelilerin OSB konusunda rahat olmalarını, çalışmaların bittiği takdirde Ünye için bulunmaz bir nimet olacağını söyledi.

Güven: Bizim Yarım Kalan İşimiz Yoktur!

“Bu iş bitecek!” diyen, DELTA İNŞAAT Sahibi Cevat Güven, Biz burayı yapalım dedik. Ben normalde ihalelilere girmiyorum. Ünye’nin işi olduğu için bu projeye girdim. Dolayısıyla ben de bu projeye katkı sağlamak için buradayım.

OSB’ye başlandı. Fakat baktık bazı teknik hatalar var, baktık bu sorunların çözüme ihtiyacı var. Bu sorunları giderelim istedik. Bu da biraz zaman aldı. Biz bugün itibariyle startı veriyoruz.  Bütün makine parkuru ile ilgili yerlere, buraya hizmeti geçecek çalışanlarımıza, buradaki iş insanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Güven: Biz Start Aldık Mı O İş Biter!

Firması ve kendisi adına güven veren bir açıklama yapan Yetkili Cevat Güven, “Biz start aldık mı o iş biter!” diyerek, OSB konusundaki endişelere son noktayı koydu. Cevat Güven, konuşmasının devamında,

Biz start aldık mı o iş biter! Bizim yarım kalan işimiz yoktur. Projeyi değiştirdik doğru yaptık. Keşke Fen İşleri Daire Başkanı Abdülkadir Bey’i daha önce tanısaydım, o bile bize buradaki işler konusunda çok yardımcı oldu. Bu işler daha çabuk çözülürdü.” dedi.

5 bine yakın istihdam olacak!

“Burayı bitireceğiz. OSB ile ilgili hep birlikte burayı bitirip istihdam sağlayacağız. Diyen Güven, “Sayın Vali’nin 5 bine yakın istihdam diyor. Burası geç kalınmış bir proje… Burası biterse Ünye’ye ve çevreye çok büyük katkısı olur. Bölge biraz daha aşağıya doğru genişletilmiş olsaydı Fatsa limanına, samsun limanına da etkisi olacaktı.

Güven: Her Hâlükârda Burayı Bitireceğiz.

Alt yapının konusunda emin konuşan Cevat Güven; “Burada bu işin 3 ila 5 ay arasında biter. Ama aslında teknik konularda süre çok önemli değildir. Ama şundan eminiz ki, burası kısa sürede bitecek. İnşallah maşallah demiyorum, burası en kısa sürede bitecek.” Diyerek net konuştu.

İrfan Akar: Konforlu ve Kaliteli İş Yapacağından Hiç Şüphemiz Yoktur!

Basın açıklamasında yerini alan Ünye Ticaret Odası Başkanı İrfan Akar, Delta İnşaat’ın projenin içerisinde yer almasından son derece mutlu olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti.

“Delta İnşaat Sahibi Cevat Güven’in kaldığını duyduğumuzda çok sevinmiştik. Çünkü, Ünye’nin değerli yatırımcılardan biri olduğu için konforlu ve kaliteli iş yapacağından hiç şüphemiz yoktu. Bugün burada düşüncemize çok katkı sağladı. Ben önce burada yatırım yapan firmalar adına ve Ünyeliler adına çok çok teşekkür ediyoruz kendisine. İnşallah güzel bir şekilde finale ulaşacağız.”

Mustafa Uslu: Kendisi Süreci Bitirmedi, Sürecin Devamı İçin Uğraştı.

Entegre tesis için OSB alanında ilk kazmayı vurarak OSB’nin startını veren Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, “Delta İnşaat’ın bu süreçte yanımızda olması ve süreci başlatması bizi çok mutlu ediyor. Bu alt yapı çalışması yaklaşık bir  sene devam etmişti. Buradan Cevat Güven’e çok teşekkür ediyoruz. Kendisi süreci bitirmedi, sürecin devamı için uğraştı. Kısa sürede de biteceğine inanıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diyerek sürece destek verdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.