son haberler

Ünye’de Fındık Pazara İndi

Yayınlanma Tarihi: 19 Ağustos 2021 okunma

Ünye’de Fındık Pazara İndi
Ekonomi
0

Karadeniz Bölgesi’nde fındık hasadı devam ederken Ünye’de fındığını toplayıp kurutan üreticiler fındığı pazara indirdi.

Ağustos ayının başından itibaren bölgemizde fındık hasadı devam ediyor. Sahil kesimlerde artan hareketlilik orta kesimlerde de görülürken fındık üreticileri toplayıp kuruttukları fındıkları pazara indirdi.

Serbest Piyasada Fındık 24.5 TL

Ünye’de yoğun olmamakla birlikte bazı fındık alım noktalarında fındık alımları başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TMO tarafından 1 Eylül’de başlayacak alımlar için fiyatı 27 TL olarak açıklamıştı. Fındık Serbest Piyasada ise 24,5 TL’den işlem görüyor.

“Sezon Üreticilerimize ve Sektörümüze Hayırlı Olsun”

Fındık hasadının devam etmesiyle birlikte serbest piyasanın da hareketlendiğini belirten İş İnsanı Nurettin Coşkan sezona ilişkin şu değerlendirmede bulundu; “2021 yılı fındık sezonu başlamış bulunmakta. Üreticilerimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Fındık bağlamında hizmet veren sektörümüzde malumunuz bölgemizde yağmur süreci yaşadığımız için bir yoğunluk henüz yok. Fındık üreticileri hasat yaptıkları fındıkları yavaş yavaş pazara getirmeye başladı. Hareketlilik şuanda çok olmasa da önümüzdeki günlerde artacaktır.”

“Pandemi Sürecini Üreticiler Bahçelerinde Değerlendirdi”

Coşkan Pandemi sürecinde üreticilerin daha fazla bahçeleriyle ilgilendiğini ifade ederek, “Harmanlarımızın bu sene daha iyi olacağına inanıyorum. İnsanların daha ilgili ve alakalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü pandemi sürecinde üreticilerimiz bahçeleriyle daha fazla ilgilendi. Dolayısıyla bakımı iyi yapılan fındığın daha kaliteli olacağını düşünüyorum” dedi.

“Üreticilerimiz Randıman, Nem ve Temizliğe Dikkat Etmeliler”

Üreticilerin numune alarak pazarda fındığının nem ve randımanına baktırdığını söyleyen Coşkan, “ yoğunluk henüz yaşanmasa da birçok üretici harmanınındaki fındıktan numune alarak nem ve randımanına baktırmak için bize ürün getiriyor. Biz de yaptığımız incelemeler sonucunda kendilerine ürünlerinin durumlarıyla ilgili bilgiler veriyoruz. Tabi iyi ürünün iyi fiyata satılması herkesin isteğidir. Bu nedenle hem fındık toplarken hem de harman sürecinde bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Üreticilerimiz Randıman, Nem ve Temizliğe Dikkat Etmeliler” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.