son haberler

Yeni Yıla Girerken MYO Mezunu Teknikerlere Yine Bir Müjde!

Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2021 okunma

Yeni Yıla Girerken MYO Mezunu Teknikerlere Yine Bir Müjde!
Ekonomi
0

ORDU Teknikerler Derneği Başkanı Musa KIRANLI yeni yılla birlikte MYO Mezunu Teknikerlere verilecek hibe desteğini değerlendirdi.

 Kıranlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bir ülke üreterek gelişir ve zenginleşir. Tekniker; İşlemeye hazır bir maden gibidir. Ülkemiz yer altı ve yer üstü madenlerde olduğu gibi bu maden bakımından oldukça zengindir. Tükiye’nin yüksek öğrenimli teknik eğitimli nitelikli insanlar topluluğu, üretici iş gücü teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde kimsenin bir şüphesi olmasın ki Ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır. Teknikerlerin elinden tutan herkes kazanacaktır.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında ki tebliğ 17/12/2019 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandı. Tebliğe göre köye dönüş yapan meslek yüksek okulu mezunu ve üniversite mezunu gençlere “uzman ellere” 100 bin TL Hibe verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimde verimliliği ve kaliteyi yükseltmek için kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarının projelerinde 100 bin lira hibe desteği verecek. Pazartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile hayata geçirilecek proje, ilk etapta Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’de uygulanacağı ifade edildikten sonra yapılan değişiklik ile bu uygulama tüm illeri kapsamaktadır.

Destekten yararlanmak için projeler, hayvansal (büyükbaş, küçükbaş arı…), bitkisel (fide, süs bitkisi, meyve, mantar…), su ürünleri (alabalık, yayın balığı, midye…), yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin üretimine, depolanmasına ve paketlenmesine yönelik olacak. Projeyle genç nüfusun kırsalda istihdamı sağlanacak.

Ön başvurular Tarım ve Orman Bakanlığı’nın web sitesi (www. tarimorman.gov.tr) üzerinden yapılacak. Kesin başvurular ise girişimcinin ikamet ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu bakanlığın il müdürlüklerine şahsen gerçekleştirilecek. Hibeler için gerekli kaynak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi’nden karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme yapılacak. Başvuru için 40 gün süre var.

Aranan şartlar;

-Tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren meslek yüksekokulları veya üniversite mezunu olmak.

-Hibe programlarından daha önce yararlanmamış olmak.

-Başvuru tarihi itibarıyla askerlik görevi ve cezai hükümlülüğü devam eden veya denetimli serbestliği olan kişi olmamak.

-Sigortalı çalışıyor olmamak.

-Vergi mükellefi olmamak.

-Hibe ödemesinin yapılabilmesi için proje yatırımının tamamlanmış olması gerekecek.

Değerli basın ve kamuoyu; Eğer bir ülke; kalkınmak ve gelişmek istiyorsa, nitelikli eleman hizmetine talipse, kaliteli mal ve ürün kullanmak istiyorsa, teknolojinin ileri seviyesinde olmasını istiyorsa, sağlıklı besinler tüketip, sağlıklı yaşamak istiyorsa, kısacası modern bir ülkede insanca kaliteli yaşam istiyorsa teknikerlerin uzattığı eli tutmalı ve sorunlarının çözümüne destek vermelidir. Çünkü teknikerlerin sorunu toplumun sorunlarıdır.

Evet değerli tekniker meslektaşlarımız; 1999 yılında Teknikerler Birliği olarak haklarımız için verdiğimiz haklı mücadelelerimiz sizlerin destekleri ile gün gün daha güçlenerek hedeflerimize yaklaşmaktayız. Anayasamızın 135.maddesinde belirtildiği üzere ülkemizde hemen hemen her mesleğin bir mesleki odası bulunurken maalesef her yıl 400 bin mezun veren ve bugün mezun sayıları 4 milyona yaklaşmış olan Teknikerleri temsilen bir meslek odasının kurulması bir elzem olmuştur. Bu nedenle ilk adım olan bölgesel federasyon kuruluşlarımız sonrasında inşallah 2022 yılında, yıllardır hayallerini kurduğumuz Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kurulacaktır.

19 Aralıkta Ankara merkezli (Ankara, Kırıkkale, Elazığ, Van, Siirt ve Batman il teknikerler derneklerimizin bir araya gelmesi ile) Anadolu Teknikerler Federasyonu kurulmuş olup, Trabzon, Rize, Zonguldak, Gümüşhane ve ORDU Teknikerler derneğimizin bir araya gelmesi ile de KARADENİZ Teknikerler Federasyonu kuruluşumuz pek yakında yeni yılın ilk ayında kurulacaktır. Akabinde yine başka bir bölge federasyonu kuruluşu ile de İnşallah çalışmalarımız Türkiye Teknikerler Konfederasyonu kuruluşu ile taçlandırılmış olacaktır. Çalışmalarımız ve sesimiz olan Bizlere destek ve ilgilerini esirgemeyen Ordu ve Ünye yerel basınımıza da en içten kalbi duygularımızla sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm teknikerler ve ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Teknikerlik bir madalyadır teknik adamın göğsünde gururla taşıyacağı diyerek Edirne’den Kars’a tüm teknikerleri sevgiyle saygıyla selamlıyor, tüm teknikerleri haklı mücadelemizde birlik olmaya, bulundukları illerdeki Mesleki birlikleri olan teknikerler derneğine üye olmaya davet ediyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.