son haberler

Yöresel Ürünler Artık Hepsiburada’da…

Yayınlanma Tarihi: 27 Ekim 2021 okunma

Yöresel Ürünler Artık Hepsiburada’da…
Ekonomi
0

HepsiTürkiye’den coğrafi işaretli ve yöresel ürünler TOBB ve Hepsiburada ile Türkiye’ye açılıyor.

Türkiye’nin Hepsiburada’sı, TOBB ve 365 Oda ve Borsanın iş birliği ve destekleriyle başlattığı HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı ile hem yerel üreticileri destekliyor hem de bulunduğu bölge sınırlarında kalmış yüzlerce nitelikli yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri Türkiye’nin dört bir köşesindeki tüketicilere ulaştırıyor.

Hedef, ilk etapta Türkiye’nin 81 ili ve 971 ilçesinin tamamında en az 1 yerel üreticiyi programa dahil etmek ve bu yolla yerel, sürdürülebilir kalkınma hamlesine katkıda bulunmak!

Bölgesel sosyoekonomik kalkınmaya ivme katacak HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’nın lansmanı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan’ın katılımıyla düzenlenen çevrimiçi basın toplantısı ile gerçekleştirildi.

Program uzakları yakın ederek, Türkiye’nin köklü kültürünü yansıtan Ezine Peynirinden, Kayseri Pastırmasına, Ayvalık Zeytinyağından, El Dokuması Keşan Yün Halısına kadar kalitesi ve eşsizliği garanti altına alınmış yüzlerce yöresel ürüne ve Oda/Borsalar başta olmak üzere tescili alınmış coğrafi işaretli ürünlerin Hepsiburada altyapısıyla sergilenerek, milyonlarca müşteriye tek tıkla buluşmasını sağlayacak.

Coğrafi işaretlerin standartlarına uygun olarak hem üretiminin hem de tüketiminin artırılması açısından çok önemli olduğuna değinen ÜTSO Başkanı İrfan AKAR şöyle konuştu “Anadolu, 12 bin yıllık geçmişiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya. Bünyesinde binlerce yöresel ürünü barındırmakta. Biz de Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yöresel ve geleneksel değerlerin coğrafi işaretini alarak bu değerlerimizin katma değerini artırıyor, ticari değer kazandırıyoruz. Ama bu değerlerimizi tanıtıp pazarlayamazsak, ekonomiye kazandıramazsak hiçbir kıymeti yok. Bu kapsamda bugün görüşmelerini yaptığımız HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’nın üreticilerimizin yeni pazarlar bulmasına ve tüketicilere doğrudan ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.  Hepsiburada’nın Anadolu Yöresel Ürünler Hareketi sayılabilecek bu programına dahil olmak çok kolay. Yöresinde üretim yapan vergi mükellefi KOBİ’ler, kadın girişimciler, kooperatifler, geleneksel Türk el sanatları üretimi yapan esnaflar, tamamen menşeine özgü sanayi, gıda, el emeği ürün üretenler HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı’ndan faydalanabiliyor. HepsiTürkiye’den Yöresel Ürünler Programı kapsamında Hepsiburada, geniş ağı, teknoloji gücü ve deneyimli ekibiyle e-ticarete başlamak ve işini büyütmek isteyen yerel üreticilerin ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmasına destek oluyor. Üretildiği yörenin karakteristik özelliklerini taşıyan yöresel ürünlerini HepsiTürkiye’den de satışa sunmak için ilk yapılması gereken Hepsiburada iş ortağı olmak. Hepsiburada iş ortağı olan yerel üreticiler, ardından pazaryerinde mağazasını açıp mağaza yönetim panelinden “Yöresel ürün satışı yapmak istiyorum” başlığı altından talep oluşturarak programa katılabilir. Programa katıldıktan sonra ise hemen HepsiTürkiye’den üzerinden yöresel ürünlerin satışına başlayarak Türkiye’nin dört bir köşesindeki milyonlarca haneye anında ulaşabilir. Halen Hepsiburada pazaryerinde mağazası olan KOBİ, yerel üretici veya girişimcilerinse, üretildiği yörenin karakteristik özelliklerini taşıyan yöresel ürünlerini satmak için satıcı paneli üzerinden talep oluşturmaları yeterli.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.