son haberler

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2023 okunma

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Eğitim
0

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ordu İl Valisi Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in katılımıyla kutlandı.

Ulu Önder Atatürk’ün Türk Gençliği’ne armağan ettiği bayram kutlamasına, vatandaşlarında ilgisi yoğundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Ordu İl Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu İl Milletvekili Naci Şanlıtürk, 27. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in de katıldığı etkinliğe öğrenciler ve velileri de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Ordu Spor İl Müdürü Mustafa Genç; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yılında hem vatanı duygularımla kutlarım. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz. 19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla tarih sahnesine çıkan Türk milleti kendi makul tarihini tersine döndürmeyi başararak esaret altında kalınacağını vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Anadolu’da bin yıldır canıyla, kanıyla mücadele veren varlığını sürdüren tek bir millet vardır o da Türk milletidir. Tarihin en şerefli milletinin mirasıdır aziz vatanımız. Şehitlerimizin kutsal emanetidir. Bu emaneti son nefesimize kadar muhafaza ederek gençlerimizle yarınlara taşıyacağız. Tarih boyunca insanlığa barış ve huzur getiren milletimiz tarihin her döneminde mazlum halkların ezilmişlerin hamisi olmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti her dönemde olduğu gibi bugün de bilimde, teknolojide, sanayide, enerjide, savunma sanayinde, gençlerimizle birlikte daha da gücümüze güç katmıştır. Kutlu zaferin ilk adımı 19 Mayıs 1919 tarihinin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

“Gençlik Haftası” aynı zamanda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan törenle coşkuyla kutlandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.