son haberler

Ay Sonunda Kısmi Açılış

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2015 okunma

Ay Sonunda Kısmi Açılış
Gündem
0

Başbakan Yardımcısı ve Ak parti ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ünye’de Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından basına açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ay sonu itibariyle hastanenin bazı polikliniklerinin hizmet vermeye başlayacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ünye’ye geldi. Ünye’de sabah kahvaltısıyla iş adamları ile bir araya gelen Kurtulmuş, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi ve Pazar esnafını da gezen Kurtulmuş, 2010 yılında yapımına başlanan ve Ünyelilerin açılmasını merakla beklediği Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerle birlikte yetkililerden brifing alan Başbakan Yardımcısı ve Ak parti ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ay sonunda bazı poliklinik hizmetlerinin başlayacağı müjdesini verdi.

Kurtulmuş açıklamasında; “İlgili arkadaşlarımızın bize verdiği brifingden öğrenmiş bulunuyoruz ki epeydir aksamış olan devlet hastanemizin inşallah en kısa sürede polikliniklerimizin halkımıza hizmet vermesi mümkün olacak. Önce müteahhit firma ayın 16’sına kadar hastanenin bir bölümünü teslim edecek. Az önce Sağlık Bakanımızla görüştük. Sağlık bakanlığında ilgili daire başkanını buraya göndererek burada ki hizmetlerin tamamlanması, TOKİ’ye devri ve bu süreçte de sağlık bakanlığımızın hastane hizmetlerini verebilir hale gelmesi için talimatlarını verecek. Ümit ediyoruz ki ay sonundan evvel bu hastanede en azından bir kısmında hastaların kabul edilmesinin, gün olacak polikliniklerimizin Ünye ve çevre vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız ve ondan sonra çok hızlı bir şekilde geri kalan bölümlerinin gerçekten fevkalade güzel olan bu hastanenin yapılmasını çok kısa sürede yapılmasını sağlamış olacağız. 14 ameliyathanesinin olduğu, yoğun bakım ünitesinin olduğu, diyaliz merkezlerinin olduğu, 425 yatak kapasitesi bulunan son derece büyük bir hastaneden bahsediyoruz ve Türkiye standartlarının en yüksek seviyesinde olmuş bir hastanedir. Ümit ediyorum ki en kısa sürede bütün bölümleriyle halkımıza hizmet verecek bir noktaya gelecek. Ama önce ay sonu itibariyle bir takım poliklinik hizmetlerinin başlaması, Sağlık bakanıyla olan konuşmamızda da anladığımız mümkündür. İnşallah başlatacağız, hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.

Kurtulmuş ayrıca, Ak Parti iktidarını sürdürmesini sağlayan en önemli hizmetlerin başında sağlık sektörü olduğunu da söyleyerek; “Ak Parti’nin iktidarını sürdürmesini sağlayan en önemli hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geliyor. 2002 önce ile kıyaslanmayacak ölçüde kalitesi arttırılmış ve yaygınlaştırılmıştır. Türkiye’nin neresinde olursa olsun vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine ulaşabilir bir noktaya gelmiştir. Sistem kendi içerisinde eksikliklerini kapatarak daha bir noktaya geliyor. Sürekli hastaneler yapılıyor, sağlık ocakları açılıyor, Büyükşehir hastanelerinin yapımına gidiyor. Dikkat ederseniz önce hasta zinciri kurulmuş, farklı kurumların yönetiminde olan sağlık kurumları tek kurum altında toplanmış. Ardın sağlık zincirleri kurulmuş, ardında da şehir hastaneleri dediğimiz büyük hastaneler kuruluyor. Böyle bakıldığında Türkiye’de sağlıkta devrim yapılmıştır. Kendi içerisinde daha da ileriye gitmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.