son haberler

Başkan Güler; “Gençler, Sizler Ülkemizin Teminatısınız”

Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2023 okunma

Başkan Güler; “Gençler, Sizler Ülkemizin Teminatısınız”
Eğitim
0

19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler; “19 Mayıs, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında büyük kurtuluş mücadelesinin gençlere armağan edildiğini vurgulayan Başkan Güler; “19 Mayıs, Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması, millet iradesine dayanan tam bağımsız devlet kurma yolunda atılan ilk adım olmuştur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı toplumun en önemli ümidi ve gelecek aydınlık günlerin en büyük yatırımcıları olan gençlere armağan etmiştir. 19 Mayıs’ın yıl dönümünde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için geçmişte verilen mücadelelerin önemini, genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. Bugün bizlere düşen görev, iyi yetişmiş gençlerin ve sağlam genç zihinlerin toplumsal yönde büyük değişmelere yol açılabilecek güçte olduğu bilinciyle onlara sahip çıkmak, onları bilimle, nitelikli eğitimle buluşturmaktır” dedi.

Gençlere de seslenen Başkan Güler, şöyle devam etti; “Sevgili Gençler; sizler milletimizin umudusunuz, sizler ülkemizin teminatısınız. Geleceğin Türkiyesi siz erdemli ve çalışkan gençlerin omuzlarında yükselecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.