son haberler

Başkan Tavlı Engelli Derneklerini Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi: 5 Aralık 2023 okunma

Başkan Tavlı Engelli Derneklerini Ziyaret Etti
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçedeki Engelli Derneklerini ziyaret ederek, dilek ve temennilerini dinledi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan’ın da katıldığı etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek tarafından Başkan Tavlı’ya bir plaket takdim edildi.

Engellilerin ulaşımlarını kolaylaştıracak ücretsiz servis, şehrin birçok noktasına ulaşım imkânı sağlayan engelli rampaları, engelli çocuk oyun parkları ve evde bakıma muhtaç engellilere günlük sıcak yemek imkânı gibi desteklerini aralıksız sürdüren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulu’nda düzenlenen etkinlikte 35 özel öğrenci, öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları gösterileri izledi.

Engellilerin neler hissettikleriyle ilgili kısa bir farkındalık etkinliğinin de yapıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ortopedik engel ile ahşap kuleden blok çekmeye çalışırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ise masa üstünde duran su bardağını gözleri kapalı bulmaya çalıştı. Programda Down Sendromlu çocuğu olan Anne Cemile Şimşek’in okuduğu mektup ise herkesi duygulandırdı.

Başkan Tavlı, ziyaretlerini sportif başarılara imza atan Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile sürdürdü. Burada kulüp çalışmaları hakkında bilgi alan Tavlı, engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti. Kulüp Başkanı Nihat Yerlikaya, Başkan Tavlı’ya ziyareti ve engellilere yönelik çalışmaları için teşekkür etti.

Başkan Tavlı’nın son ziyareti ise Beyazay Derneği Ordu Şubesi’ne oldu. Burada Dernek Başkanı Cihan Çakır ve üyeleriyle bir araya gelen Tavlı, engelliler gününü kutlayarak sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulundu.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.