son haberler

Başkan Tavlı İstanbul’daki Ünyelilere Seslendi; “Sizin Varlığınız Bize Güç Veriyor”

Yayınlanma Tarihi: 24 Ekim 2022 okunma

Başkan Tavlı İstanbul’daki Ünyelilere Seslendi; “Sizin Varlığınız Bize Güç Veriyor”
Gündem
0

İstanbul’da gerçekleştirilen Ordu Günleri kapsamında Ünyeli İş İnsanları ve bürokratlarla bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bizler buraya geldiğimizde sizlerin gülen yüzünüz ve samimiyetinizle karşılaştığımızda ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Sizler bizim gururumuzsunuz. Sizin varlığınız bize güç veriyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen Ordu Günleri’nde Ünye rüzgarı esmiş, yoğun katılımın olduğu organizasyonla dolu dolu bir fuar gerçekleştirilmişti. Ordu Günleri’ne katılan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan İstanbul’da yaşayan Ünyelilerle bir araya geldi.

Ünyeli İş İnsanları Hüseyin Altun ve Mustafa Altun’un işletmeciliğini yaptığı Seyithan restoranda gerçekleştirilen buluşmada Ünye’de yapılan çalışmalar anlatılırken, Ünye üzerine sohbet yapıldı.

Başkan Yankuncu “Ordu Günleri’nde Hasret Giderdik”

Programın ev sahipliğini yapan Ünye Sanayici ve İşadamları (ÜNSİYAD) Derneği Başkanı Kemal Yankuncu yaptığı konuşmada “İstanbul’a geldiğimizde taşı toprağı altın dediler, altını bulamadık ama altın gibi dostluklar edindik. Bunun en büyük kazanç olduğuna inanıyorum. Her yıl düzenlenen Ordu Günleri vesilesiyle memleketimiz Ünye ile hasret giderdik. Ordu Günleri boyunca bizi en güzel şekilde temsil eden Belediye Başkanımıza ve ekibine, Kaymakamımıza ve İlçe Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Argan “Ünye Olarak İstanbul’da da Zengin Bir Aileyiz”

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, “İş insanlarımızdan siyasetçilerimize, devlet adamlarımızdan bürokrasimize kadar çok zengin bir aileyiz ve kocaman bir ilçeyiz. Bundan dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Gönül ister ki bu tür toplantılarda daha sık bir araya gelelim. Ama memleket sevdası, memleket hasreti belki sizleri Ünye ile Ordu Günlerinde bütünleştirmek, bizleri de buraya getirmek için bir vesile, bir araç. Onun için sizlerle beraber olmak gerçekten keyif verici. Ünye’de her şeyin yolunda olduğunu ifade etmek istiyorum. Ünye Belediyemizin özellikle sosyal belediyecilikle ilgili yapmış olduğu çalışma, kaymakamımızın da devlet kurumlarıyla olan ilişkilerindeki nezaket ve titizliğiyle Ünye’de her şey yolunda. İstanbul’da yaşayan Ünyeli hemşerilerimin de her zaman emrinde olduğumuz da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Tavlı, “Sizin Varlığınız Bize Güç Veriyor”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Bizler buraya geldiğimizde sizlerin gülen yüzünüz ve samimiyetinizle karşılaştığımızda ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Tabi buradaki birçoğunuz İstanbul’da kendinize ciddi anlamda hem sanayi, hem ekonomi, hem de bürokrasi anlamında yer edinmişsiniz. Bu gayretlerinizden dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Sizler bizim gururumuzsunuz. Sizin varlığınız bize güç veriyor” dedi.

Başkan Tavlı, “İnşallah OSB’de Fabrikaların Kurulmasıyla Üretimlerin Başladığı Günleri Hep Birlikte Göreceğiz”

Ünye’de son yıllarda önemli projelerin altına imza atıldığı ve yılların sorunlarına neşter vurulduğunu ifade eden Başkan Tavlı, “40 yıldır söylenip de hayata geçirilemeyen bir OSB vardı. Karadeniz OSB’nin ne olduğunu bilmezken Ünye’de OSB çalışmaları başlamıştı. Çalışmaların başlamasına rağmen hayata geçirilemeyen OSB çok şükür bizim dönemimizde hep birlikte şahit olduğumuz bir süreçte hayata geçiyor. Yer kamulaştırması, alt yapı çalışmaları derken çalışmalar hızla devam ediyor. Alt yapı çalışmalarıyla birlikte Ünye Kaymakamımız başkanlığında OSB yönetimi olarak biz de doğalgaz, elektrik hatları, kanalizasyon ve içme suyunun ulaştırılması konusunda ve alt yapı çalışmalarının bitirilmesi paralelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kendi memleketini bırakarak iş bulmak için büyükşehirlere gelen hemşerilerimizin memleketlerinde kalması için önemlidir. İnşallah OSB’de fabrikaların kurulmasıyla üretimlerin başladığı günleri hep birlikte göreceğiz” dedi.

Başkan Tavlı, “Ünye Limanı’nın İşlevi Arttı”

Ünye Limanı’nda yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Tavlı, “İç Anadolu ve Akdeniz’in bence en önemli bağlantı güzergahı Ünye-Akkuş-Niksar yolu diye bilinen Ünye İç Anadolu Akdeniz bağlantı yolunun hemen başlangıcında yer alan Ünye Limanı iç bölgelerden gelecek ürünlerin de transferinin en hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlıyor. Geçmiş dönemde bu limanın yapılmasını sağlayan siyasi büyüklerimize emeği geçenlere teşekkür ederken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e de öncelikle teşekkür ediyorum. Ünye Limanı’nda mevcut rıhtımda önceden bir geminin ancak yükleme-boşaltma yapabildiği bir rıhtım iken bugün aynı anda 3 geminin yükleme ve boşaltma yaptığı bir rıhtıma kavuşturuldu” diye konuştu.

Başkan Tavlı ayrıca Ünye-Akkuş-Niksar yolunun da ihalesinin tamamlanması nedeniyle duyduğu mutluluğu ifade etti.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise yaptığı konuşmada hemşerilerin bir araya geldiği bu programı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Ünye’de de kapımız gönlümüz her zaman sizlere açık” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.