son haberler

BAŞKAN TAVLI, “Ünye Limanı’ndaki Çalışmalar Bölgemiz Turizmine Ciddi Gelişim Sağlayacak”

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2022 okunma

BAŞKAN TAVLI, “Ünye Limanı’ndaki Çalışmalar Bölgemiz Turizmine Ciddi Gelişim Sağlayacak”
Gündem
0

Okul ziyaretlerini sürdüren Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik Proje Okulu’nda öğretmen, idareci ve öğrencilerle bir araya geldi. Ünye’de turizm çalışmalarına değinen Başkan Hüseyin Tavlı, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın girişimleri ve gayretleriyle Ünye Limanı’nın büyütülmesi çalışmaları bölgemiz turizmine ciddi katkı ve gelişme sağlayacaktır” dedi.

Her hafta yapılan okul ziyaretleri Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik Proje Okulu ile devam etti. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz okulun öğretmen, idareci ve öğrencileriyle bir araya geldi.

MÜDÜR TOKGÖZ, “KAYMAKAMIMIZA VE BAŞKANIMIZA EĞİTİM CAMİASINA VERDİKLERİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yapılan ziyarete ilişkin bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımızın her hafta okullarımıza yaptığı ziyaretler, eğitim camiasına verdiği değeri ve önemi bir kez daha gösteriyor. Yapılan bu ziyaretlerle öğretmen arkadaşlarımızın ve okullarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek değerlendiriyoruz. Bu nedenle kendilerine eğitim camiasına verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TAVLI, “SİZ ÖĞRETMENLERİMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI DAHA FAZLA”

Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarının fazla olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Eğitim yuvalarında çocuklarımız yetişirken siz değerli öğretmenlerimizin ciddi emek ve gayretleriniz olduğunu biliyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi yerel yönetim olarak bizlerin yaptığı işlerin yenisi yapılarak telafisi var ancak siz insan yetiştiren öğretmenlerimizin görev ve sorumlulukları daha fazla. Bu nedenle sizlere gayretleriniz ve fedakarlıklarınız için teşekkür ediyorum. Allah emeklerinizi ziyan etmesin, Mevla’m işinizi kolay kılsın” diye konuştu.

BAŞKAN TAVLI, “ÜNYE LİMANI’NDAKİ ÇALIŞMALAR BÖLGEMİZ TURİZMİNE CİDDİ GELİŞİM SAĞLAYACAK”

Ünye Limanı’nın son yapılan çalışmalarla ekonomi ve turizm alanına büyük katkı sunacağını da belirten Başkan Tavlı, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretleriyle Ünye Limanı mevcut halinden çok daha işlevsel hale bu süreçte dönüştürüldü. Daha önce dışarıdan gelen özel sektörün %30 istifade edebildiği bir liman bugün gelinen noktada aynı anda 3 tane geminin aynı anda yükleme ve boşaltma yapabildiği ve aynı zamanda yüklerin tahmil-tahliyesi için depolama alanı olarak Antrepo sahasına da kavuşan bir liman olarak hizmet vermekte. Ünye Limanı’nın bu büyük dönüşümünün yanı sıra şuanda bulunduğumuz Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik Proje Okulu’nu da yakından ilgilendiren kısmı Ünye’ye ilk defa kruvaziyer gemisinin gelecek olması. Önümüzdeki günlerde Ünye Limanı’na gelecek olan kruvaziyer gemisiyle misafirler, ilçemizi ve ilimizi ziyaret edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretleri sayesinde Ünye’ye ilk defa böyle bir ziyaret yapılacak. Tabi bu ve bunun gibi ziyaretler Turizm Meslek Lisemizi de yakından ilgilendiriyor. Bu bölgede yetişmiş ve kalifiye elemanlar artık turizm sektöründe çalışmak amacıyla da diğer şehirlere gitmeyecek. Bu bölgenin de turizm anlamında ciddi gelişim sağladığı bir sürece doğru gidecek diye umut ediyoruz. 19 Aralık’ta ilk kruvaziyer gemisi Ünye Limanı’na yanaşmış olacak. Şehrimizi, ilimizi gezecekler. Bundan biz de sahil kenti olan Ünye ilçemiz ve Ordu ilimiz turizmden nasibini almaya başlayacak. Burada eğitim gören çocuklarımız da yaşadığı bölgede iş sahibi olma imkanı inşallah bulacaktır” diyerek önemli bir çalışmanın hayata geçeceğine işaret etti.

KAYMAKAM IŞIK, “TURİZM OKULU ÖRNEK BİR OKULUMUZ”

Okulumuzda öğretmen, öğrenci ve okul idaresiyle buluşuyoruz. Buradaki sorunlar, talepler ve öneriler hakkında istişarede bulunuyoruz. Burada hakikaten örnek bir okul. Valimizin başkanlığında Kaymakamlar toplantısını burada yapmıştık. Valimizin de ilgi duyduğu bir okul. Dolayısıyla ben hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı ziyarette ayrıca okulda kurulan Gastronomi Atölyesi’nin açılışını da gerçekleştirerek yapılacak hizmetler hakkında bilgi aldılar.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.