son haberler

Belediye, Doğalgaz’a Ortak Oldu

Yayınlanma Tarihi: 9 Mayıs 2015 okunma

Belediye, Doğalgaz’a Ortak Oldu
Gündem
0

Aksa Ordu-Giresun Doğal Gaz A.Ş. ye kanun gereği belediyelerin ortak olmaları ile ilgili mutabakat sağlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret ederek konu hakkında görüş alışverişinde bulundular. Aksa Doğal Gaz Şirketi’nde; Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Altınordu, Fatsa ve Ünye Belediyeleri ile Giresun, Çarşamba ve Terme Belediyeleri toplam %10’luk payla temsil edilecek. Belediyelerin pay oranları nüfuslarına göre dağıtılacak.

Bu ortaklığın yasal bir zorunluluk olduğunu belirten yetkililer, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlük ve temsil yetkisine sahip olduğunu ve Doğal Gaz Şirketi yönetiminde belediyelerin de söz sahibi olması için bu uygulamanın yapıldığını söylediler. Bu mutabakat ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ilçelerle; Terme, Çarşamba ve Giresun Belediyeleri aksaklıkları, önerileri şirket yetkililerine daha kolay aktarma imkanı bulabilecekler.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler ortaklık sözleşmesini önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle imzalayacaklar.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.