son haberler

BÖLGENİN EN FARKLI VE MANZARALI KÜTÜPHANESİNDE SONA DOĞRU

Yayınlanma Tarihi: 9 Kasım 2022 okunma

BÖLGENİN EN FARKLI VE MANZARALI KÜTÜPHANESİNDE SONA DOĞRU
Gündem
0

Son dönemde popüler hale gelen AVM Kütüphaneleri konsepti Ünye’de de hizmete giriyor. UNİPORT AVM’nin teras katında hizmete girecek olan ve konsepti ile dikkat çeken kütüphane hızla tamamlanıyor.

Kütüphanenin Yeri Ünye Belediyesi Tarafından Tahsis Edildi

Ünye Belediyesi tarafından tahsis edilen 280 metrekare alanda hizmete verecek olan kütüphanede 6 bin 500 kitap okuyucuları ile buluşacak. Kitap okumak ve ders çalışmak için huzurlu ve manzaralı bir ortam sunacak olan kütüphane AVM’de yer alması açısından birçok sosyal imkânı da sunmuş oluyor.

Ünye İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğüne bağlı şube olarak hizmet verecek kütüphanenin adı UNIPORT AVM Halk Kütüphanesi olacak.

Konsepti ve Eşsiz Manzarası İle Dikkat Çekiyor

280 metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan ve bir kısmı cam olan kütüphane modern mimarisi ve eşsiz manzarası ile dikkat çekiyor. 180 derecelik panoramik bir manzara imkânı sunan kütüphanenin bu konsepti ilgi çekmesi ve özellikle kitap okumaya teşvik etmesi bekleniyor. Yine kütüphanenin alt katında bulunan yiyecek ve içecek alanı kitapseverlere sosyal bir alan da sunmuş olacak.

Yıl Sonunda Hizmete Açılması Bekleniyor

İnşaat çalışmalarının tamamlandığı kütüphanenin iç dizayn kısımlarına başlanacak. Modern tasarımı ve mobilya sistemi ile dikkat çekecek olan kütüphanenin içyapım ihalesi 11 Kasım’da gerçekleştirilecek. İtiraz sürecinin olmaması durumunda iç yapımına hemen başlanacak olan kütüphanenin yılsonunda hizmete girmesi planlanıyor.

İlk Etapta 6 Bin 500 Kitap Okuyucuları ile Buluşacak

İlk etapta 6 bin 500 kitap ile hizmet verecek olan kütüphane 14-15 yaş üzeri okuyuculara hitap edecek. AVM’nin açılış saati olan 10:00’da hizmet vermeye başlayacak olan kütüphanenin saat 19:00’a kadar hizmet vermesi planlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.