son haberler

Çevre için Medya ve İletişim Ağı…

Yayınlanma Tarihi: 21 Ağustos 2015 okunma

Çevre için Medya ve İletişim Ağı…
Gündem
0

Dünya Kitle iletişimi ve Araştırma Vakfı, Avrupa Birliği desteğiyle üstlendiği Karadeniz bölgesinde Çevre için Medya ve İletişim Ağı projesi çalıştaylarına başladı. Bu kapsamda 22 Ağustos Cumartesi Günü Ordu’da çalıştay düzenlenecek.

Grand Tesk Otel’de 11.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek olan çalıştayda, 5 uzman profesyonelin kendi alanlarında vereceği eğitimin yanı sıra, ekoloji, çevre haberciliği, sosyal medyanın gücü ve kullanımı, yurttaş haberciliği, kamera kullanım teknikleri, çevre ve basın hukuku konusunda da çalışmalar düzenlenecek.

Çalıştayda ayrıca deneyimli medya mensupları, ekoloji uzmanı, hukukçu, akademisyenler, bilgisayar uzmanı, sosyal medya uzmanı ve aktivistler kendi bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar.

Proje; Bölge insanlarını internet gazeteciliği konusunda bilgilendirmek ve yeni medya olarak tanımlanan içinde facebook, twitter, instagram, youtube’un olduğu haber ve video paylaşım sitelerindeki haber akışını takip edebilmelerini ve bizzat haber kaynağı, haber veren/verebilen konumuna ulaşabilmesini, aktif kullanıcılar haline gelebilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Dünya Kitle iletişimi ve Araştırma Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada projedeki nihai hedef; “Bölgedeki çevre duyarlılığının arttırılması için, medya emekçilerinin, özellikle yeni medya kaynaklarını daha etkin kullanabilmesini sağlamak, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de artan yurttaş gazeteciliği hareketini desteklemek, bölge insanlarını bizzat haber kaynağı, haber veren aktif kullanıcılar haline getirmektir” ifadeleri ile anlatıldı.

Profesyonel-amatör bütün habercilerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin davet edileceği çalıştay Zonguldak, Sinop, Ordu, Trabzon ve Artvin dahil olmak üzere toplam 5 ilde düzenleniyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.