son haberler

ÇEVRECİ GENÇLER BU YARIŞI KAÇIRMAYIN!

Yayınlanma Tarihi: 7 Ağustos 2023 okunma

ÇEVRECİ GENÇLER BU YARIŞI KAÇIRMAYIN!
Eğitim
0

ÇEVKO Vakfı Yeşil Nokta Ödülleri kapsamında bu yıl ikinci kez düzenlenen, Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri için son başvuru tarihi, gelen talepler üzerine 13 Ekim 2023 tarihine uzatıldı.

Üniversite öğrencilerinin ambalaj tasarımı, atık yönetimi ve sosyal sorumluluk alanında özgün çevre dostu ürün, uygulama ve proje geliştirmelerinin teşvik edilmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması hedefiyle düzenlenen “Yeşil Nokta Ödülleri” yarışma etkinliğinde her kategoride ilk 3’e giren projelere para ödülü ve ayrıca teşvik para ödülleri de veriliyor.

ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme) Vakfı, gelenekselleşen Yeşil Nokta Ödülleri kapsamında, Sanayi ve Basın ödülleri sonrasında başlattığı Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri’ni bu yıl ikinci kez düzenliyor.

Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri, üniversite öğrencilerinin ambalaj tasarımı, atık yönetimi ve sosyal sorumluluk alanında özgün çevre dostu ürün, uygulama ve proje geliştirmelerinin teşvik edilmesi, üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanmasını hedefliyor. Ambalaj Eko-tasarımı, Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları, Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları olmak üzere farklı kategorilerde ilk 3’e giren projelere para ödülü ve ayrıca teşvik para ödülleri de veriliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer; “Yeşil Nokta, sorumlu üreticiyi ve tüketicinin sorumluluğa gösterdiği saygı ve beğeniyi simgeliyor. Yetkin sanayi inisiyatifi ve sivil toplum kuruluşu kimliklerini bir araya getiren ÇEVKO Vakfı, 10 yıldır düzenlediği Yeşil Nokta Ödülleri ile çevre ile ilgili sürdürülebilir geri kazanım çalışmalarında belirlenen kriterleri en yüksek oranda sağlayan sanayi kuruluşlarını, toplumu çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmeye, bilgilendirmeye yönelik duyarlılık gösteren basın-yayın kuruluşlarını, habercileri ve toplumun takdirini kazanmış kişileri ödüllendiriyor. Bunun yanı sıra, üniversite öğrencilerinin ambalaj tasarımı, atık yönetimi ve çevre konulu sosyal sorumluluk alanlarında, özgün çevre dostu ürün, uygulama ve proje geliştirmelerinin teşvik edilmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması hedefiyle Yeşil Nokta Öğrenci Ödüllerini başlattık ve bu yıl ikinci kez düzenliyoruz. Yeşil Nokta Öğrenci Ödülleri, gençliğin enerjisinin sürdürülebilirliğe ivme katması ve üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması yolunda çok önemli bir adımdır” dedi.

Açıklamada etkinlikle ilgili bilginin Tuğba Balıkçıoğlu’na ait tugba@practicecomm.com e-posta adresinden veya +90 549 525 66 71 numaralı telefondan alınabileceği hatırlatıldı.

HABER: Mehmet Emin Danış

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.