son haberler

Çocuk Projesi İkizce’de Anlatıldı

Yayınlanma Tarihi: 2 Ağustos 2018 okunma

Çocuk Projesi İkizce’de Anlatıldı
Gündem
0

Bu yıl İkizce ilçesinde fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla İkizce Kaymakamlığı ve Durak Fındık ortaklığında gerçekleştirilen “Her Çocuk Bir Dünya Projesi” kapsamında 28-29 Temmuz 2018 Tarihleri arasında projede görev alacak eğitmenlere yönelik 2 günlük bir çalıştay programı gerçekleştirildi.

İlk gün projede çalışacak öğretmenlere projenin tanıtımı yapılarak başlandı, ardından Öğretim görevlisi Tuğba Kontaş Azaklı “Çocuklarla Çalışma ve Çocuk Koruma” konusunda eğitim verirken, Öğretim görevlisi Yasemin BULUT “Çocuk Hakları ve Çocuklarla İletişim” konusunda eğitim verdi. İkinci gün ise Aysun AYDIN tarafından Ayrımcılık eğitimi verilirken öğleden sonra ise saha çalışmaları ile ilgili grup çalışmaları yapıldı.

Gerçekleştirilen iki günlük çalıştay ile eğitmenlerin kaynaşması ve sahada karşılaşılabilecek zorluklarla ilgili önceden önlem alınması sağlandı. Başarılı şekilde gerçekleştirilen çalıştayın ardından öğretmenler sahada projeyi uygulamaya hazır hale gelmiş oldu.

“Her Çocuk Bir Dünya Projesi” kapsamında 31 Temmuz 2018 tarihinde ise Ordu Büyükşehir Belediyesi İkizce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İkizce Kaymakamı Ali Recai YERLİKAYA başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

“Her Çocuk Bir Dünya” projesinin İkizce ilçesindeki yerel yöneticilere ve muhtarlara tanıtımı yapıldı. Toplantıya İkizce Belediye Başkanı Bahri SÖĞÜT, İkizce İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykut FİDAN, İkizce Emniyet Amiri Ünal ŞENCAN, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Okan ÖZTÜRK ve İkizce ilçesi mahalle muhtarları da katıldı.

İkizce Kaymakamı Ali Recai YERLİKAYA; mevsimlik tarım işçisi ailelerin bölgemize gelmeye başladığını belirterek, hem mevsimlik tarım işçisi çocukların hem de yereldeki kendi çocuklarımızın fındık tarımında çalışmalarının önlenmesi için devlet olarak ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Muhtarlardan da projeye gereken desteği vermelerini istedi.

Ardından Proje Koordinatörü Vedat MACİT ve Akademik Danışman Tuğba KONTAŞ AZAKLI mahalle muhtarlarına projenin detaylarını anlattılar.Son olarak İkizce Kaymakamı Ali Recai YERLİKAYA projeye vermiş olduğu destekten dolayı Durak Fındık A.Ş.’ ye teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.