son haberler

DEPREMZEDE AİLELER ÜNYE’DE

Yayınlanma Tarihi: 13 Şubat 2023 okunma

DEPREMZEDE AİLELER ÜNYE’DE
Gündem
0

06 Şubat’ta sabaha karşı 04.17’de meydana gelen 7,7 ve 9 saat aradan sonra yaşanan 7,6’lık iki ayrı depremden etkilenen 10 ilde çok sayıda kişi hayatını kaybederken, yine çok sayıda vatandaşımız yaralanmış ya da evsiz kalmıştı.

Tüm İmkânlar Seferber Edildi

Depremin ilk anından itibaren organize olan Ünye Belediyesi tüm imkânlarını seferber etmişti. Aynı zamanda Ünye Belediyesi koordinasyonunda gerçekleştirilen yardım kampanyasına hayırsever vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda ihtiyaç malzemesi tırlarla bölgeye sevk edilirken, yardımlar halen ulaştırılmaya devam ediyor. Yine, Ünye Belediyesi’nden ve gönüllülerden oluşan ekipler afet bölgesinde arama kurtarma, yardım ve ihtiyaç malzemeleri dağıtımları gerçekleştiriyor. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da bölgeye giderek çalışmaları bizzat koordine etti.

Deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlar için çok sayıda hayırsever evlerini açarken, aynı şekilde oteller de konaklama imkânı sundu.

Bu kapsamda Ünye’ye çok sayıda depremzede ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor.

626 Depremzede Ünye’ye Ulaştı

Şu ana kadar Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep illerinden 626 kişi Ünye’de Belediye ve hayırseverler tarafından temin edilen evlere ve otellere yerleştirildi.

Ünye’de misafir edilecek aileler için ise günler öncesinde ihtiyaç malzemeleri stoklanmıştı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.