son haberler

GEBKİM’den “Endüstri Tesislerinde Deprem” Semineri

Yayınlanma Tarihi: 4 Mayıs 2023 okunma

GEBKİM’den “Endüstri Tesislerinde Deprem” Semineri
Ekonomi
0

GEBKİM, “Endüstri Tesislerinde Deprem” semineri gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olan GEBKİM, sektöre artı değer katmaya devam ediyor.

Sahip olduğu teknoloji, alt yapı, eğitim ve çalışanlarına sağladığı sosyal imkanların yanı sıra toplumsal olaylar karşısındaki hassas tavrıyla da örnek bir OSB olan GEBKİM, “Endüstri Tesislerinde Deprem” semineri gerçekleştirdi.

Hayati açıdan olduğu kadar ekonomik açıdan da yıkıcı etkilere sebep olan depremlere karşı endüstri tesislerinde alınması gereken önlemler, alanında yetkin isimlerle masaya yatırıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı; sahip olduğu alt yapı ve imkanlarla OSB’lerin deprem gibi afetlerde halka yardım açısından hayati önem taşıdığını belirtti.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın konuşmasının ardından GEBKİM OSB Çevre Mühendisi-İSG Uzmanı Cem Kılınç, GEBKİM OSB’nin hayata geçirdiği Acil Müdahale Yazılımı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Yaşanılan deprem felaketinin unutulmaması ve bu büyük felaketten çok önemli dersler çıkarılması gerektiğini söyleyen GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı; “Bilime ve bilimin söylediklerine arkamızı döndüğümüzde böylesine büyük yıkımlar yaşıyoruz. Yapılaşmada mutlaka bilimin söylediklerine kulak vermeliyiz. Depremin ülkemiz ekonomisi ve sanayisine etkileri de yine üzerinde durmamız gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Binaların sadece yapısal olarak depreme dayanıklı olması yetmiyor ve bütünsel bir bakışla yapısal olmayan risklere karşı da önlemler önem kazanıyor. Yapısal olmayan riskler, sanayi tesislerinin uzun süre kapalı kalmasına ve üretim yapamamasına neden oluyor” dedi.

Seminerde; sanayide deprem bilinci ve alınması gereken önlemler, deprem bölgesinden izlenimlere dayanarak endüstriyel yapılarda atılması gereken adımlar, endüstriyel binalarda deprem risk yönetimi, endüstriyel tesislerde yapısal olmayan riskler ve yapısal olmayan elemanların depremden korunması başlıkları öne çıktı.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümü ile interaktif bir ortam oluşturulan seminerde katılımcılar merak ettiği sorulara yanıt buldu. Konuşmacılara verilen plaketin ardından seminer tamamlandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.