son haberler

Gezici Çanakkale Müzesi Ünye’de

Yayınlanma Tarihi: 29 Haziran 2015 okunma

Gezici Çanakkale Müzesi Ünye’de
Gündem
0

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında Gezici Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi, Ünye Belediyesi iş birliği ile vatandaşların ziyaretine açıldı.

Gezici Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesini ziyaret eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Çanakkale Savaşı’nın onurlu mücadelesini anlatan, askerlere ait eşyaların cephe önü ve gerisi savaş malzemelerinin sergilendiği müzeyi gezdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, “Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, Bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde ayrı bir yere sahiptir” diye konuştu.

Ünye İskelesi girişine Kurulan ve Ünyelilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan gezici müze, Çarşamba akşamına kadar Ünyelilerin ziyaretine açık olacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.