son haberler

Gürcü Derneği, Sel Mağdurlarına El Uzattı

Yayınlanma Tarihi: 29 Haziran 2015 okunma

Gürcü Derneği, Sel Mağdurlarına El Uzattı
Gündem
0

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Gürcistan’da meydana gelen sel felaketi sonrası yardım kampanyası düzenledi. Gıda ve giyeceklerden oluşan yardım paketleri, TIR’a yüklenerek sel felaketinin yaşandığı bölgeye gönderildi.

gurcu_dernegi_selmagdurlarina_eluzatti (2)Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, yardım kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “14-15 Haziran 2015 tarihide Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te meydana gelen sel felaketi sonucu çok sayıda insan hayatını kaybetti. Kamuoyunun da bildiği gibi o bölgede bulunan hayvanat bahçesi de sel felaketinden nasibini aldı ve birçok hayvan selde telef oldu. Gürcistan’daki bu sel felaketi basına yansıdığı gibi hayvanat bahçesine değil Ünye’nin iki katından daha büyük bir alanda etkisini göstermiştir. İki yüze yakın bina tamamen yıkılmış ve binden fazla kişinin de sel felaketinde kayıp olduğu bilgisi vardır. Tespit edilebilen ölü sayısı 22’dir” dedi.

Başkan Gürsoy; “Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği olarak sel felaketinden sağ kurtulan ve selde zarar gören insanların, hijyen, giyim, gıda ve ihtiyaç maddelerinin ufak bir kısmını da olsa çorbada bizim de bir tuzumuz olsun diyerek bir kampanya başlattık. Düzenlenen kampanya bir hafta sürdü ve bu sürede yedi tonluk bir yardım toplandı. Kampanyaya destek veren başta Ünye Belediyesi Başkanı Ahmet Çamyar’a, duyarlılık gösteren dernek üyelerine ve Ünye halkına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yardım organizasyonun Türkiye’deki Gürcü Dernekleri’ne ait olduğunu ifade eden Başkan Gürsoy, “Toplanan yardım malzemeleri bir tır ile Ünye’den yola çıkarak Tiflis’e gönderilecek” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.